Karesi Belediyesi kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Sokakta Sanat Atölyeleri Şenliği, 5 Temmuz günü 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu’nda başlıyor. 7-14 yaş arası çocukların katılabileceği şenlikler okul bahçelerinde kurulacak olan alanlarda gerçekleştirilecek. Şenliklere katılmak isteyen çocukların aileleri mahallelerinde bulunan muhtarlıklara müracaatta bulunabilecek.

Şenlikler kapsamında Balıkesir Halk Oyunları Atölyesi, Füreya Koral Seramik Atölyesi ve Hayrettin Karaca Dönüştür Kullan Atölyesi’nde çocuklar uzmanlar eşliğinde hem eğitim alacak, hem de düzenlenecek oyunlarla eğlenceli vakit geçirecekler. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler Ağustos ayı sonuna kadar sürecek.

ATÖLYELER NERELERDE KURULACAK?

5-8 Temmuz tarihleri arasında Adnan Menderes Mahallesi’nde 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu. 12-15 Temmuz tarihleri arasında Kuva-yi Milliye Mahallesi Zafer İlkokulu. 26-29 Temmuz’da 1. Sakarya Mahallesi M. Azmançavuş Ortaokulu. 2-5 Ağustos’ta Ali Hikmet Paşa Mahallesi Ali Hikmet Paşa İlkokulu’nda. 9-12 Ağustos’ta Toygar Mahallesi’nde Fatih İlkokulu. 16-19 Ağustos’ta Paşaalanı Mahallesi’nde Albay Cafer Tayyar- Nuran Oğuz Ortaokulu. 23-26 Ağustos’ta TOKİ-Yeni Mahalle’de Şahit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos İlkokulu’nda açılacaktır.

Editör: Haber Merkezi