Her yıl TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bu yıl da Ramazan Ayı'nda izleyiciyle buluştu.

2017 yılından bu yana Ramazan ayına özel olarak düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla final bölümü yayınlandı. 

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA

YARIŞMASI BİRİNCİSİ BELLİ OLDU

Türkiye ve yurt dışından 115 kişinin katıldığı programın finalinde 6 isim yarıştı. Jüri yaptığı değerlendirmede Dursunbey'den yarışmaya katılan hemşerimizi birinci ilan etti. 

TRT 1 ekranlarında Ramazan Ayı boyunca yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birbirinden güzel sesli yarışmacılara ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla final bölümü yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi Şura suresi tilavetiyle Muhammed İsmail Demirel oldu.


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm hafızları, tüm kârilerimizi tebrik ediyorum. Rabbim, hepimizi Kur'an-ı Kerim'in nuruyla aydınlanan, onun ahlakıyla ahlaklanan kullarından eylesin. Rabbim, bu ramazanı İslam dünyasının buruk geçirdiği son ramazan kılsın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda bu yıl birinci olan Muhammed İsmail Demirel, ikinci Serkan Yıldız ve üçüncü Mesut Topçuoğlu'na ödüllerini takdim ederek ödül alan yarışmacılar ve yarışma jürisiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan başta olmak üzere  çok sayıda isim yayımladıkları mesajlarla Balıkesirin gurur kaynağı olan Demirel'i tebrik etti. 

Editör: Haber Merkezi