BİR GARABET

Balıkesir'de 1390'larda Yıldırım Beyazıd Han tarafından yaptırılan Yıldırım Cami'ne bağlı "Yıldırım Hamamı" üzerindeki "GARABET"e bakın.

Veeee böyle bir şeye izin veren "Anıtlar Kuruluna" ağzınıza geleni söyleyin. 

Aynı kurul, Sevan Nişanyan'ı tescilli eski evinde tadilat yaptı diye, yıllarca hapiste yatırmıştı.

Eee, Seven Nişanyan Ermeni ya.

Peki bu hamamın üstüne kondurulan binaya ne demeli?

Galiba bu yepyeni konsept için ödül vermeli..

Bu öneriyi getiren Balıkesir'in tarihe ışık tutan araştırmalarıyla bilinen yazar Aydın Ayhan'a katılırken Yıldırım Camii (Eski Camii) karşısındakine benzer tarihi cinayetleri görmek için Milli Kuvvetler, Anafartalar, Zağnos Paşa Camii etrafında bir tur atmanız yeterli olacaktır.

Çözüm gayet basittir;

Balıkesir'deki bu hilkat garibesi işlere hangi belediye başkanları imza attıysa, altındaki kadrolarıyla birlikte sorumlu tutmak, gerektiğinde "kentin tarihi dokusuna karşı cinayet"ten yargılayıp gereğini yapmaktır.

Aksi durumda, kente karşı cinayetler işlenmeye devam edilecek, tıpkı yöneticileri zarardan sorumlu tutulmadığı için bataklığa saplanan spor kulüpleri gibi, şehirler de içerisinde yaşanılmaz hale gelecektir.

Paylaştığımız bu çirkinliğe rağmen, yüreğimizi kıpır kıpır eden, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan işler de az/buz değil bizim şehirde.

Aygören'deki tarihi evleri eski güzelliklerine kavuşturmaya devam eden, Zağnos Paşa Camii etrafını yeniden düzenleyerek Balıkesir'in Sultanahmet'ine dönüştüren, Hacı Bayram Veli'nin Karesi Vekili Şeyh Lütfullah'ın adını taşıyan camiyi ortaya çıkaran, Fatma Sultan Türbesi'ni ayağa kaldıran, Kurtuluş Çeşmesini elden geçiren, ihtişamıyla AHP meydanına yeni bir kimlik kazandıran şardırvan bunlardan bir kaçı...

Hemen aklımıza gelmiş iken,
Milli Kuvvetler Caddesi'ndeki  Camlı Bedesten ile Aygören'deki Paşa Sultan Türbesini de dikkatlerine sunarak "Durmak yok, devam" mottosuyla teşekkür edelim Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine...

hamam-yildirim-cami

Karesi'de gençlere özel önem veriliyor Karesi'de gençlere özel önem veriliyor

Balıkesir'de 1390'larda Yıldırım Beyazıd Han tarafından yaptırılan Yıldırım Cami'ne bağlı "Yıldırım Hamamı" üzerindeki "GARABET"e bakın... veeee böyle bir şeye izin veren "Anıtlar ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna" ağzınıza geleni söyleyin.

> Ramazan DEMİR 

Editör: Haber Merkezi