EDREMİT'ten Burhaniye'ye alınan Zeytinli Rock Festivali icin bu kez izin çıkmadı.

Burhaniye Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda Milyon Yapım firması tarafından bu yıl 7. kez organize edilen Zeytinli Rock Festivali izin engeline takıldı. 

Vatandaşlardan ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkilere kulak veren Burhaniye Kaymakamlığı, organizasyon şirketince yapılan başvurunun uygun görülmediğini bildirdi.

Kaymakamlığın organizasyon şirketine gönderdiği resmi yazıda iptal nedeni olarak 'kamu güvenliği' gösterildi.

Yazıda şöyle denildi: 

“Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17-21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir".


Kaymakamlığın uygun görülmediğine dair dilekçesi organizasyon şirketine teslim edildi.

ŞİRKET İTİRAZ ETTİ
Organizasyon şirketinden yapılan açıklama

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Zeytinli Rock Festivali'nin iptaline ilişkin itiraz reddedildi

'Kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması' gerekçesiyle iptal edilen Zeytinli Rock Festivali için yeni bir gelişme yaşandı.

Etkinliğin organizatörü Milyon Yapım, Burhaniye Kaymakamlığı’na yaptıkları itirazın reddedildiğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi