Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği yazıyla Ramazan ayında okullarda “Maarifin Kalbinde Ramazan” temalı etkinliklerin düzenlenecek olması, sadece bir takvim faaliyeti değil; aynı zamanda bir toplumsal ihtiyaçtır.

İlkokullarda ramazan şenlikleri, ortaokul ve liselerde söyleşi programları…

Bu tablo, eğitimin sadece sınavdan ibaret olmadığını hatırlatan önemli bir adımdır.

Çünkü bugün çocuklarımız sadece matematik, fen ya da yabancı dil öğrenmiyor; aynı zamanda hayatla, değerlerle ve insan olmanın sorumluluğuyla da karşı karşıya.



Ne yazık ki gerçekler acı…

Cep telefonu bağımlılığı anaokulu yaşına kadar indi.

Ekranların esiri olan çocuklar, ailesinden ve öğretmeninden uzaklaşıyor.

Uyuşturucu tehdidi artık sadece büyükşehirlerin değil, küçük ilçelerin de sorunu.

Saygı, edep, paylaşma gibi kavramlar ise “eski kelimeler” gibi görülüyor.

İşte tam da bu yüzden değerler eğitimi artık bir lüks değil, zorunluluktur.

Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleri;
Paylaşmayı,
Yardımlaşmayı,
Sabretmeyi,
Birlik olmayı
yeniden hatırlatacaktır sadece çocuklarımıza değil, hepimize...



Bu tür programlar, çalışmalar, bilime karşı değil; aksine bilimin yanındadır.

Çünkü sağlam bir ahlaki zemin olmadan, bilginin insanlığa fayda sağlaması mümkün değildir. Değerlerle desteklenen eğitim; hem akademik başarıyı hem de toplumsal huzuru güçlendirir.



Gelecek yüzyılda büyük devletler; toprağı geniş olanlar değil, insan kaynağı güçlü olanlar olacaktır.

Bilimi, teknolojiyi ve üretimi elinde tutan; ama aynı zamanda vicdanı, merhameti ve ahlakı olan nesiller yetiştiren ülkeler ayakta kalacaktır.



İşte bu sebepledir ki MEB’in adımını çok kıymetli buluyor, okullarda yapılacak her etkinliğin çocuklarımızın kalbine umut, zihnine istikamet kazandırmasını diliyorum.

Çünkü güçlü yarınlar, değerli çocuklarla mümkün olacaktır.

Selâmetle..

#12Şubat #RamazanDemir #KendimeNotlar #Balıkesir