Balıkesir'e yakışan ilk oteli kazandıran merhum işadamı Hasan Basri Tüfekçioğlu'nun anısına bu yıl da dargelirli ve kimsesiz ailelerin çocuklarını sünnet ettiren Tüfekçioğlu ailesi, sosyal dayanışma ruhunun ön plana çıktığı Ramazan ayı öncesi hem hayır dua aldı, hem de merhum babalarını rahmetle yad etti.

Balıkesir'de Otel Basri'nin kurucusu merhum işadamı Hasan Basri Tüfekçioğlu'nun anısına ailesi tarafından geleneksel hale getirilen şünnet şöleninin 16'ncısı gerçekleştirildi. Dargelirli ailelerin ve Çocuk Yuvası'ndaki kimsesiz 30 çocuğun erkekliğe ilk adımı atarken, aileler çocuklarının ilk mürüvvetlerini gördükleri organizasyon için tüm imkanlarını seferler eden Tüfekçioğlu ailesi için "Allah onlardan razı olsun, tuttuklarını altın eylesin" diye dua etti.

Balıkesir'de eksikliği hissedilen otel konusunda uzun yıllar önce ilk harekete geçip  kente yakışan bir otel kazandıran merhum işadamı Hasan Basri Tüfekçioğlu, anısına gerçekleştirilen sünnet merasiyle birkez daha saygı ve rahmetle anıldı.

Merhum Hasan Basri Tüfekçioğlu kurucusu olduğu Otel Basri Tüfekçioğlu Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından düzenlenen geleneksel sünnet şöleninin 16'ncısı dün gerçekleştirilirken, fakir ailelerin yüzleri birkez daha güldürüldü.

Otel Basri Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Tüfekçioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Nurbin Tüfekçioğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Tüfekçioğlu ve Şükran Tüfekçioğlu'nun ev sahipliğindeki sünnet şöleninde 30 çocuk sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımınlarını attı.


Otel Basri genel müdürü ve merhum Hasan Basri Tüfekçioğlu'nun kızı Nurbin Tüfekçioğlu, sünnet ettirilen çocukların mahalle muhtarları aracılığıyla belirlendiğini ve Müşerref Yırcalı Çocuk Yuvası'nda barındırılan kimsesiz çocuklarında yine organizasyona dahil edildiğini bildirdi.
Tüfekçioğlu, sünnet ettirdikleri çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, "Tüfekçioğlu ailesi var oldukça merhum babamız anısına başlattığımız bu gelenek sürecek." dedi.

Bu arada, sünnet ettirilen çocuklar ve ailelerinin bu mutlu günlerini doya doya yaşamaları için her türlü ortam yaratıldı. Çocuklar için kent içinde araçlarla konvoy turu düzenlenirken, Otel Basri'de ailelerinin katılımıyla Mevlid-i Şerif okutuldu, sünnet yemeği ikram edildi. Palyoçoların çocuklara unutulmaz anlar yaşattıkları eğlencede ise, güzel görüntüler oluştu. Oranizasyon, 30 çocuğun erkekliğe ilk adımlarını attığı sünnet merasimiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi