ŞARKICI Sibel Can, yaz turnesinin Balıkesir etabında Altınoluk Amfi Tiyatroda sahne aldı. Can, seslendirdiği şarkılarıyla tatilcileri coştururken, gecede ilginç bir olay yaşandı,

Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, konserin ilerleyen bölümünde Sibel Can çiçek vererek teşekkür etmek istedi. Sahneye yönelen Başkan Arslan'a, özel güvenlik görevlileri izin vermedi.

Bunun üzerine görevlilere tepki gösteren Başkan Arslan, alandan gitmek üzereyken konser ekibiyle de tartıştı.

İŞTE O ANLAR

Görevliler ile Arslan arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Jandarma, organizasyon ekibiyle tartışan Başkan Arslan'ı uzaklaştırmaya çalışırken, Edremit Belediyesi zabıtalarını gelmesiyle gerginlik büyüdü. 

Bu sırada, seyircilerden yuhalama sesleri duyuldu. Başkan Arslan ve beraberindekiler Amfi Tiyatrodan ayrıldı. Konserine ara veren Sibel Can, gittiği kulisten bir süre sonra sahneye gelerek şarkılarını söylemeye kaldığı yerden devam etti.

CHP ve BAŞKAN'DAN
PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Olay bugün peşpeşe yapılan açıklamalarda kınandı. İlk açıklama CHP İl Başkanı Serkan Sarı'dan geldi. Açıklamasında Sarı, "Belediye Başkanımız Edremit halkını temsil ediyor ve yapılan bu saldırı Edremit halkına yapılmış demektir." ifadelerini kullandı.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ise açıklamasında, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin'in şarkıcıya çiçek verme talebinin reddedilmesini hazmedemediğini ve sanatçının menejerini üzüntülerini belirtmek istediği sırada şahsına karşı "fedai" bir tutum sergilendiğini kaydetti. Arslan, olay sırasında alkollü olduğuna ilişkin iddiaları "bu haysiyet cellatlığında doğru hükmü halkımızın vicdanına bırakıyorum." cümlesiyle yanıtladı. 

ARSLAN'ın AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Kamuoyuna Duyurulur
Edremit Belediyesi ve şahsımın sanata ve sanatçıya saygı, özen ve desteği tüm kamuoyunun malumudur. Bu hususta en önemli tanığımız saygı değer Edremitliler ve bölgemizdeki sanatçılardır. 
Dün akşam Altınoluk Amfi Tiyatroda sahne alan Sibel Can’ın konserinde yaşanan olay dolayısıyla bu açıklamayı siz kıymetli halkımıza yapmayı zaruri gördüm. Konseri dinlemeye gelenler arasında bulunan  CHP Balıkesir Milletvekilimiz Fikret ŞAHİN’in kendisine çiçek takdim ederek hoşgeldiniz demek istemesine red yanıtının verilmesini üzülerek duydum. Bu gayet normal, olması gereken, sanata duyarlı her bölgede rutin kabul edilen bir temsil görevidir.  Reddedilmesini CHP’li bir Belediye Başkanı olarak hazmedemeyişim neticesinde, yalnızca menajerine bu durum ile ilgili duyduğum üzüntüyü dile getirmek istediğimi belirtmem neticesinde  özel korumalar ve menajer tarafından engellenip, güvenlik tedbirinin ötesinde şahsıma yönelik "fedai" gibi tutum takınmasına maruz bırakıldım. Vekilimize gösterilen kabul edilemez tutumun aynı şekilde bana da  hiç nazik olmayan söz, hareket ve eylemlerde bulunulması üzerine böyle bir olay yaşanmıştır. Üstelik bu da yetmezmiş gibi kabahatlerini örtmek için  şahsıma yönelik "sarhoştu" şeklinde algılara başvurmuşlardır. Bu mesnetsiz, kesinlikle doğru olmayan ve kasıtlı olarak yapılan ithamı reddediyor, bu haysiyet cellatlığında doğru hükmü halkımızın vicdanına bırakıyorum. 
Bunun karşısında kendimi savunmuş olsam da hem konseri dinlemeye gelen halkımızın önünde böyle bir görüntü meydana gelmesinden hem de Edremit halkının bir temsilcisi olarak yaşadığımız bu olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyorum. 
Fedailere karşı duruşumuzun da hiçbir zaman değişmediğini bundan sonra da değişmeyeceğinin altını birkez daha çizerek tüm kamuoyuna saygılarımı iletiyorum. 
Selman Hasan Arslan
Edremit Belediye Başkanı

Editör: Haber Merkezi