Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, 54. yıl nedeniyle yayınladığı mesajda, BGC’nin sürekli geliştiğini ve her yıl güçlenerek bugünlere ulaştığını belirtti.
Demir, Tarihi Paşa Konağı'nı Balıkesir'in sosyal ve kültürel yaşamına kazandırdıkları Basın Müzesi ve Medya Merkezi'nin 54. yılı taçlandırdığını söyledi. 

BGC’nin üyeleri başta olmak üzere toplum yararına seminerler, konferanslar, eğitim kursları ve kültürel geziler düzenlediğini, basının, Balıkesir'in ve ülkemizin sorunlarına yönelik çalışmalar yaptığını kaydeden Demir, “Meslektaşlarımız bilgi birikimlerini arttırmaları yanında sosyal, kültürel yaşama katkıda bulunmak amacıyla proje üretiyoruz ve uyguluyoruz.   Hedefimiz etkinliklerimizi her yıl arttırarak Türkiye’nin örnek sivil toplum kuruluşları arasındaki yerimizi sağlamlaştırmaktır” dedi.

ŞİDDET ve BASKILARA KARŞI ÖRGÜTLÜ MÜCADELE
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin, ülkemizin temel değerleriyle bütünleşmiş,  bilgiyi esas alan bir anlayışla üyelerine ve topluma hizmet ettiğini aktaran Demir, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Tüzüğümüzün 1. maddesinde de yer aldığı gibi; İnsan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün  gerçekleşmesini sağlamak amacıyla çalışıyoruz. 
Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutan, halkın gerçekleri öğrenme hakkına, Anayasa'dan alınan güçle sahip çıkan BGC, bu temel ilkelerden ödün vermeden çalışacak, toplum yararına yeni projelere imza atmayı sürdürücektir."
Demir, Balıkesir'de son günlerde gazetecilere yönelik şiddet ve baskılara da dikkat çektiği açıklamasında, örgütlenmenin ve mesleğin sorunlarıyla sıkıntılarının aşılması noktasında birlikte hareket etmenin önemine değindi.



ÜSTADLARIN EMANETİNİ ve BALIKESİR BASININI HER DAİM ZİRVEDE TUTACAĞIZ

Cemiyetimizin kuruluşu ve bugünlere ulaşmasında başkanı, yöneticisi ve üyesi olarak emekleri bulunan Münir Yenal, Cevdet Demiray, Cahit Albayrak, İzzetin Yaşbek, Şemsi Aran, Hayati Çelik, Halil Nusret Ertüz, Emrah Sağdıç, Ali Gezer,Turhan Savaş, Fikri Özakbaş, Ekrem Balıbek, Reşit Kıpçak, Nejat Akpınar, Nihat Özbek, Şadi Kural, Hasan Basri Atılganer gibi üstadlarımızdan bugün aramızda olmayanları rahmetle anarken, yaşayan ustalarımıza da uzun ömürler diliyorum. 

54. YILIN GURUNU MESLEKTAŞLARIMIZLA ve TÜRK BASINIYLA PAYLAŞIYORUZ
Cemiyetimizin geride bıraktığı 53 yılının değerini ve bugünün kıymetini bilerek, zamanla kıymetsiz olmamak için çok çalışmamız gerektiğine olan inancımla 54. yılının gururunu Balıkesir Basınıyla birlikte paylaşıyoruz.
Ayrıca, çalışmalarımıza destek olan üyelerimize, kuruluşla, sivil toplum örgütlerine camiamız adına teşekkür ediyorum."


BGC'nin KISA TARİHÇESİ
Balıkesir'de yayınlanan gazetelerin bir dernek çatısı altında buluşması düşüncesi 1961 yılının son haftalarında sonuç verdi.

Balıkesir kentinde yayınlanan Türk Dili, Balıkesir Postası, Balıkesir Ekspres ve Ateş gazetelerinin girişimleri sonucunda bir Gazeteciler Cemiyeti kurulması kararlaştırıldı.

Balıkesir ilindeki tüm gazeteler 24 Aralık 1961 Pazar günü biraraya gelerek cemiyet tüzüğüne nihai şeklini verdi.

Tüzük 27 Aralık 1961 günü Vilayete teslim edildi.

Bu tarihten itibaren Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti resmen faaliyetine başlamıştı. .

Editör: Haber Merkezi