Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin 60. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri" töreni Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un şeref konuğu olarak katıldığı törenin açılış konuşmasında Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, Anadolu basınının demokrasinin beslenmesi ve sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

Basının bu yönüyle mutlaka desteklenmesi ve teşvik edilmesi gereken bir vazife gördüğüne dikkat çeken Demir, ülkesine ve mesleğine saygılı gazetecilerin gücünü hiçbir zaman kaybetmeyeceğine değindi.

Demir, basının aslında yerinde kullanılırsa nasıl büyük bir güç, olduğunun son olarak 15 Temmuz'da görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Buradan ülkemizin güzel insanlarına seslenmek istiyoruz.

Basının gücünü, millet yararına kullanmayanlara prim vermeyiniz.

Basın özgürlüğünü şahsi özgürlüğü olarak görüp milletin değerlerine, insanların özel hayatlarına saldıranların tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyiniz.

Destek vermeyin, dikkate almayın, okumayın, tıklamayın, reyting yaptırmayın fitne, fesat ve nifaktan beslenen pespaye şarlatanlara..

Ülke çıkarı, toplum çıkarı bunu gerektirir.

Hak ve Hakka inananların bugünü mali milat sayarak bu adımı atacaklarına inancımız tamdır.

BASIN MESLEK YASASI TALEBİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Balıkesir Manşetleri Sergisini gezdi.

Cemiyetin hayattaki tek kurucusu Ali Gezer'e onur şildini sundu.

BGC Başkanı Ramazan Demir, günün anısına tablo ve yağcıbedir halı tezgahı minyatürü takdim etti.

Öyle bir dönemdeyiz ki

Kim gazeteci, kim gazeteci değil ayırt edilemez hale gelindi.

Bunu şundan söylüyorum.

Doğrunun yalanla, iftiranın kumpasla, çarpıtmanın kötü niyetle, sinsiliğin çıkarcılıkla karıştığı sosyal medya mecralarını kullanarak

itibar suikastı yapanlara 'gazeteci' muamelesi yapılması gücümüze gidiyor, mesleğimizin onuruna dokunuyor.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine karşı tek çare, kamu yayıncılığını güçlendirmektir.

Kamu yayıncısı kuruluşların gerçek sahibi halktır, millettir.

Bu yüzden, güzelle çirkinin edilmesine imkan sağlayacak basın meslek yasası istiyoruz.”

İSTİKLAL MADALYASI TALEBİ

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Hasan Basri Çantay'ın Kurtuluş Savaşı yıllarında yazılarıyla Milli Mücadele'ye önemli desteklerde bulunduğunu söyledi.

Demir, basının önemine işaret ederek, "Tarihe not düşen hakiki gazetecilere sahip çıkacağız. Bunu demokrasimizin beslenmesi güçlenmesi ve sağlıklı işlemesi için yapacağız." dedi.

Konuşmasında Balıkesir'in çeşitli özeliklerine vurgu yapan Ramazan Demir, Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesi konusunda Gazi Meclisin Başkanı Mustafa Şentop'tan ilgi ve desteğini beklediklerini dile getirdi.

Demir şöyle konuştu:

“Milli Mücadele yıllarında topladığı kongreler, kurduğu ordular ile düşman işgalinden kendi kendini kurtaran Balıkesirliler'in anasının ak sütü gibi helal olan İstiklal Madalyası, Kuvay-i Milliye'nin Başşehri Karesiyi taçlandıracak, Hasan Basri Çantay'ları daha da değerli kılacaktır.

Lütfen ilginizi ve desteğinizi esirgemeyin başkanım.

Sizin bugün Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir'de bulunmanız bizim için çok anlamlıdır, değerlidir.

Bu katkınızın, verdiğiniz mesajınızın farkındayız.

Balıkesir Basını sizi her daim şükranla anacaktır.”

.

Editör: Haber Merkezi