Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şöyle: 

Taşıdığı mana itibariyle milletimizin bağımsızlık ruhunu temsil eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümünü, dünya çocuklarının da katılımıyla coşku içinde kutluyoruz.

23 NİSAN MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK RUHUNUN NİŞANESİDİR

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, yine kendinden aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması bağımsızlık ruhunun bir nişanesidir.

“ÇOCUKLARIMIZ; 2023, 2053 VE 2071 HEDEFLERİMİZİN TEMİNATIDIR”

Millet egemenliğinin nişanesi bu günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak dünya çocuklarına armağan edilmesi, Türk Milleti olarak çocuklarımıza geleceğimizi inşa etmekte duyulan güvenin en anlamlı göstergesidir. Çocuklarımızın dünya çocuklarıyla el ele, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetişmeleri barış, mutluluk ve huzur dolu bir dünya için ümitlerimizi daim kılmakta olup, bugün Büyük ve Güçlü Türkiye’mizden yükselen çocuk sesleri dünyanın birçok ülkesindeki mazlum, yoksul, ümitsiz, yardım bekleyen çocukların sesi ve nefesi olmaktadır. Onların dinamizmi, parlak hedefleri ve değerleriyle Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır.

“BÜYÜK ve GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEALİNİ ÇOCUKLARIMIZ GERÇEKLEŞTİRECEK.”

Geleceğimizin umudu sevgili çocuklar, kahraman bir milletin evlatları olarak sizler ülkemizin yarınlarısınız. Sizlere düşen görev; çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için, sadece Türk milletinin ve devletinin değil, dünyanın geleceği için dünya çocukları ile el ele vererek sevgi, barış ve kardeşlik tohumları ekeceğinize inanıyoruz. Bize düşen görev ise çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı vatan ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir.

EKREM BAŞARAN: “ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUM..”

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum.” 


#23nisan

Editör: Haber Merkezi