CHP İl Başkanı Erden Köybaşı bugün düzenlediği basın toplantısında oğlu Evren Köybaşı’nın Büyükşehir Belediyesinden aldığı ihale ve gelini Gizem Köybaşı'nın Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanĺığında çalışması konusundaki iddia ve sorulara yanıt verdi.
"EVREN'İN TORPİLİ KİMDİ?
Başkan Köybaşı'nın açıklamaları şöyle:
“Evren Köybaşı benim oğlum, Elektrik Elektronik Mühendisi, İşletme Fakültesi Mezunu, Balıkesir’de İnşaat Mühendisliği Fakültesinde de öğrenci. 35 yaşında evli ve bir çocuk babası. Kendisinin Ocak 2021 yılında kurmuş olduğu yapım işleri, tadilat, onarım, şantiye düzenleme iş kolunda şirketi var. Ayrıca dayısı İsmail Sarsılmaz’ın yanında 9 yıldır inşaat işleri ile uğraşıyor. Paşa Camii karşısında bulunan binanın altında İsmail Sarsılmaz-Evren Köybaşı yazmaktadır, ve şirketi beraber yürütüyorlar. Elektronik Mühendisi herşeyi yapar. Evren Köybaşı 2024 yerel seçimi sonrası Büyükşehir Belediyesinden çatı onarım işi almış. 400 bin TL bedelle işi teslim almış ve yer teslimi sırasında 'malzemelerin değiştirmesine gerek yok' denilmiş ve işin bedeli 325 bin TL yapılmış bir iş. Evren Köybaşı’nın 2021 yılında kurulan şirketi 2024 yılında AKP'li Yücel Yılmaz dönemindeki belediyeye 11 iş yapmış. O zaman soruyorum, Meclis Başkan Vekili, Meclis Sözcüsü kimdi ? Evren’in torpili kimdi? Ben o zaman İl Başkanı değildim? "
"KAMU İLE İŞİM YOK"
"Benim 6. Kat dışında bir tane daireye girdiğimi gören, bir daire başkanı ile akçeli iş için görüştüğümü gören varsa anında istifa ederim. Siyasette bulunduğum süre içerisinde benim kamu ile işim yok. Şirketi olupta kamuya malzeme satan kim var? Erden Köybaşı’nın kamuyla işi yoktur, ihalesi yoktur. Herkes neyi nerede söylediğini bilecek."
"SUÇU ERDEN KÖYBAŞI'NIN YAKINI OLMAK MI?
"Gelinine iş dediler, evet gelinim Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesinde çalışıyor, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunu, yeni nesil medyada yüksek lisans yapmış, tecrübesi olan birisi. Belediyede 'ihtiyaç var' dediler, kendileri talep etti çalışıyor. Suçu Erden Köybaşı’nın yakını olmaksa evet kendisi suç işliyor. Kendisi amir, şef, memur değil taşeron çalışan”



