Sağlık Bakanlığına 42 bin 500 personel alımına ilişkin başvuru kılavuzları İŞKUR'a gönderildi. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kapsamında ilk etap olarak istihdam edilecek olan 42 bin 500 kişilik personel alımı için tercih kılavuzu önümüzdeki günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanacak.

Personel alımı yapılacağını twitter'daki hesabından yduyuran Bakan Fahrettin Koca, “31 bin 183’ü sözleşmeli personel, 11 bin 317’si sürekli işçi olmak üzere, 85 bin yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42 bin 500’ünün alımı için dün başvuru kılavuzları İŞKUR’a, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM’ye gönderildi. Hepimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI
PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?


Bakan Koca; bu konuda şu bilgiyi verdi:
“İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız”


BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Henüz başvuru tarihleri ve şartları hakkında bir açıklama yapılmadı. Detaylar yayımlanacak kılavuz ile belli olacak.

KILAVUZ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Bakan Koca ÖSYM tercih kılavuzunun bu hafta yayımlanacağını söyledi. Açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN 2022? Bakan Koca duyurdu: Mülakatsız 42 bin 500 kişi atanacak! (Gözler Sağlık Bakanlığı ÖSYM kılavuzunda)


.

Editör: Haber Merkezi