Sındırgı’dan İlk Görüntüler Geldi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Manisa, Uşak, İzmir ve Bursa illerinde de hissedildi. Sındırgı Belediyesi önündeki bir yapının yıkıldığı bildirilirken, vatandaşlar geceyi sokaklarda geçiriyor. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Vali Ustaoğlu’ndan Açıklama

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sındırgı ilçemizde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımız tüm ekipleri ile saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun,” dedi.

Sindirgi Deprem Yikim Foto

AFAD’dan TAMP Devreye Alındı

AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) devreye alındığı belirtildi. AFAD, Jandarma, Emniyet ve diğer görevli ekiplerin saha tarama çalışmalarına devam ettiği ifade edilerek, “Gelişmeleri takip etmekteyiz,” denildi.

Balıkesir'de deprem fırtınası. Bu kez 4,9 ile sallandık
Balıkesir'de deprem fırtınası. Bu kez 4,9 ile sallandık
İçeriği Görüntüle

Ayrıca, vatandaşlara riskli yapılara girmemeleri ve resmi uyarıları takip etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu:

*Hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin.
* Riskli binaların çevresinde bulunmayın.
* İletişimi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımlarıyla sürdürün.
* Resmi birimlerin uyarılarını takip edin.

Balıkesir’deki tüm kamu kurum ve kuruluşları teyakkuz halinde. Gelişmeler anbean takip ediliyor.

SINDIRGI BELEDİYE BAŞKANI: 4-5 BİNADA YIKIM VAR

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, bugünkü depremde hasarlı binalardan 4-5'nin yıkıldığını bildirdi. Bu arada panik nedeniyle 2 vatandaşın yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Ekiplerin bölgedeki tarama çalışmaları sürüyor.