İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, 15 Ocak’ta yapılacak il kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Milletvekili adayı olması beklenen Özlem Ural, sosyal medya hesabındaki açıklamasında,  “Yaklaşık 5 yıldır partimizde sırasıyla il başkan yardımcılığı, Altıeylül ilçe  Başkanlığı ve İl Başkanı olarak görev yaptım. Genel Başkanımızın dediği gibi koltuklar değil ayakkabılar eskittik, bizim için mesafeler hiçbir zaman sorun olmadı. 15 Ocak 2023’te yapılacak il başkanlığı kongremizde aday olmayacağım" ifadelerini kulandı.

Sosyal medya hesabındaki açıklamasında Özlem Ural, şu ifadeleri kullandı. “İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı olarak ilçelerimizde kongrelerimizi demokrasiye yakışır biçimde tamamladık. 7 ilçemizde; Altıeylül, Bandırma, Edremit, Gönen, Bigadiç, Ayvalık, Kepsut birden çok aday ile kongrelerimizi büyük bir çoşku içerisinde gerçekleştirdik. 13 ilçemizde ilçe başkanlarımız tek aday olarak kongrelerini tamamladılar, görevi devralan teşkilat üyelerimize başarılar diliyor, bugüne kadar emek veren teşkilat üyelerimize de çok teşekkür ediyoruz.

Görevde olduğumuz süre içerisinde ilçe başkanlıklarımızla partimize 5.000 üye daha kazandırdık. İYİ günde, kötü günde, ayrım yapmadan halkımızın yanında olduk.

Genel Başkanımız Türkiye’yi ilçe ilçe, il il gezerken bizlerde bu çalışmaları yapan bir il başkanlığı olarak pandemide, karda kışta, gece gündüz yollardaydık. Köylülerimiz, esnafımız, STK’larımızla buluşmak için yaklaşık 2,5 yıllık bir sürede 165.000 km, dünyanın çevresini 4 kez dolaşabilecek bir mesafeyi kat ettik, sizleri dinledik. Bize pandemide haliniz nicedir demeyenler seçimlerde oy istemeye gelmesinler dediniz, biz ne vekil ne belediye başkanı görmedik dediniz, bizim derdimizin mücadelesini Ankara’da nasıl verecekler dediniz, biz İYİ‘ler siyasetin gerçek ihtiyacını sizlerin yanında belirleyeceğiz dedik.

Balıkesir halkı Genel Başkanımız Meral Akşener’in mücadelesine inanıyor ve O’nu gerçekten çok seviyor. Bizler de partimizi ve kendimizi halkımıza anlatıyoruz ve tanıtıyoruz. Sevgimiz karşılıklı ve Türkiye ’de oyunu en çok arttıran iller arasındayız.

5 İYİ Vekil hedefliyoruz. Bu kararlılıkta çalışmalarımıza devam edeceğimizin sözünü de burada paylaşıyoruz. 2018 genel seçimlerin ilanı ile Genel Başkanımız Meral Akşener’e hayranlığım ve inancım beni İYİ Parti’ye getirdi. Yaklaşık 5 yıldır partimizde sırasıyla İl Başkan Yardımcılığı, Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak görev yaptım. Genel Başkanımızın dediği gibi koltukları değil ayakkabıları eskittik, bizim için mesafeler hiçbir zaman sorun olmadı. 15 Ocak 2023 ‘te yapılacak il başkanlığı kongremizde aday olmayacağımı ve bayrağımızı teslim edene kadar görevimin başında olacağımı kıymetli dava arkadaşlarıma saygıyla bildiririm.

“HİZMETE DEVAM EDECEĞİM”

Genel Başkanımızın dediği gibi liyakatle eşitlenen, adaletle özgürleşen, üreterek kazanan, güvenle yaşayan, sevgiyle güçlenen Türkiye sözümüzdür. Bu yolda mazeret yok, bahane yok, darılmak yok, üzülmek yok, tehditler karşısında korkmak yok, engeller karşısında yılmak yok, durmadan çalışacağım. Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti çatısı altında vatanıma olan borcumu ödemek için hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Editör: Haber Merkezi