CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğuMillet İttifakı liderleri, bugün 12'nci toplantısında Cumhurbaşkanı adayının belirlemesi gündemiyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası yazılı açıklamada, "Ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaştık. Pazartesi günü tekrar bir araya geleceğiz" ibaresi yer aldı.

Altı liderin imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

İYİ PARTİ GİK CUMARTESİ TOPLANIYOR

Bu arada, Cumartesi günü İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplanacak. Bu toplantıdan ilginç kararlar çıkması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre pazartesi günü saat 14'te açıklama yapılacak.

MUHALİF GAZETECİLER ADAYI İLAN ETTİ

Altılı Masa liderlerine yakın gazeteciler, sosyal medya paylaşımlarında Millet İttifakı adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan etti!

MERAL AKŞENER ANKETİ GÖSTERDİ

CNN Türk televizyonundaki habere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa’ya elindeki anketlerin Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermediğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi