Adaylık başvurusunu 28 Nisan Cumartesi günü Balıkesir'de AK Parti il teşkilatına yapması beklenen Sinan Boztaş, şu açıklamayı yaptı:

"Saygıdeğer Hemşehrilerim,
Allah'ın izniyle gönlümüze düşen hayırlı bir niyet sonrası, AK Parti Balıkesir Milletvekili olarak Ülkemize, Milletimize ve Balıkesir'imize hizmet etmek üzere Aday Adayı olarak TRT'deki görevimden ayrılmış bulunmaktayım.Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin hayır duasını ve desteklerini bekliyor, hürmetlerimle birlikte saygı ve selamlarımı sunuyorum."

SİNAN BOZTAŞ KİMDİR?
 
Balıkesir'de dünyaya gelen Sinan Boztaş, 2001-2005 yılları arasında Balıkesir Yerel Televizyonunda Reklam ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcılığı, Program Yapımcılığı ve Sunuculuğu yaptı.
2006-2010 Yılları arasında sırasıyla; AK PARTİ Balıkesir İl Başkanları Dt.Zekai KAFAOĞLU, Av.Adil ÇELİK ve Av.Mahmut POYRAZLI’nın Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Basın Danışmanlığını yaptı.
Ardından İstanbul Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN’ın talebiyle Ümraniye Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne atandı. 
Kısa bir süre sonra aynı yıl TRT Genel Müdürlüğüne nakli tayin ile geçiş yaptı.
TRT Anadolu ve TRT Diyanet Kanallarında Spikerlik yaptı. 
 
Ayrıca TRT’nin değişik kanallarında canlı haber bültenleri ile özel canlı yayınlar sundu.
2017 Yılında TRT İletişim Merkezini Kurdu.
TRT iletişim Merkezi Koordinatörlüğü yapmakta iken  24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti Balıkesir Milletvekili aday adaylığı  için istifa etti.
Editör: Haber Merkezi