Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin son oturumuna koronovirüs salgını nedeniyle yapılan #EvdeKal çağrılarına uyup katılmama kararı tepki gören CHP savunmaya geçti. İl Başkanı Serkan Sarı, katılmama gerekçelerini anlattığı açıklamasında; imar dosyalarıyla kredi iddiası ortaya attı.

Serkan Sarı, CHP Grubunun Büyükşehir Meclisine niçin katılmadığını içeren açıklaması şöyle:

"Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi dün yapılan toplantı sonrasında kamuoyunu yanıltıcı bir şekilde basın bildirisinde bulunmuştur.

Yayınlanan meclis gündeminde ve yöneticiler ile yapılan görüşmelerde Korona virüsü mücadelesi ile ilgili olarak hiçbir konu tarafımıza beyan edilmemiştir.

Daha sonra meclis grubumuz adına yapmış olduğumuz açıklamada gündeme getirdiğimiz Korona salgını ile mücadele konusunda gündemde hiçbir konu yok diye vurgulamamız sonucu, Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine bu konu ile ilgili bir madde ekleme kararı alarak bir nebze olsun yaşadığımız dönemin ciddiyetine vardıklarını göstermiş oldular.

GENELGEYİ ORTAK ÖNERİYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Fakat AKP’li yöneticilerin gündeme ekledikleri önerge;  aslında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafın 19/03/2020 tarihli yayınlanan 73304 sayılı genelge gereği yapılması zorunlu olan konulardı.

İlgili yöneticilerimiz yapmış oldukları hatanın farkına varmış olmalılar ki bu telaş ile gündeme acele bir şekilde gelen genelgeyi sanki meclisin ortak önergesiymiş gibi sunmuşlardır.

Belediye meclisine ortak önerge gibi sunarak meclis üyelerimizi ve halkımızı yanıltmaya çalışmışlardır. İlgili genelge yazıları elimizde mevcuttur. Gelen bu genelgeleri belediyelerimizin uygulaması zaten zorunlu olan konulardır. Sanki bir karar almışçasına halkımız yanıltılmaya çalışılmıştır.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜYELERİMİZ İÇİN RİSKTİ

Alınacak kararlara karşı çıkmak için Korona virüsünü bahane ederek toplantıya katılmadığımızı vurgulayan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’un hassasiyetimizi taktir etmek yerine CHP’yi kınamasını anlamak mümkün değildir.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri yayınlanan genelgeleri dikkate alınmaksızın toplantı salonuna kabul edilmiştir.

Yapılan toplantıda 65 yaş üstü meclis üyelerimizin olduğunu görüyoruz, ayrıca kronik rahatsızlığı olan meclis üyelerimizin de bu toplantıya katılmasının önce kendi sağlıkları sonrasında ise halk sağlığı adına büyük risk olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.

İMAR ve KREDİ DOSYALARI...

Bu mücadelede en önce yapmamız gereken şey bulaşma riskini önlemektir. O yüzden de, bu toplantıları ertelemek halkımız için yapılacak en önemli önlemlerden birisidir.

CHP Grubumuzun önceliği her zaman için halkımız olmuştur.

Ama Büyükşehir Belediye Başkanlığımız imar dosyaları ve batık olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kredi telaşına kapılarak bu gerçekleri göz ardı etmiştir.

Gerçekleştirilen Meclis gündeminde zorunlu olarak konuşulması gereken hiçbir madde yokken, öncelikli gündem olan tek şey Korona Salgını ile mücadele olmalıyken, aciliyeti olmayan konularda gündem yaratılarak toplantıya katılanları, dolayısıyla halkımızı riske atmak değil de nedir?”

Editör: Haber Merkezi