Bursa yolundan gelecek araçları Değirmenboğazı'ndan körfez yoluna bağlayacak Kuzey Çevre Yolu projesi için ilk ciddi adım atıldı. AK Parti'nin 'lokomotif ismi' Edip Uğur, yolun Balıkesir'e nefes aldıracağını ve yeni yaşam alanı kazandıracağını söyledi, " Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, ulaşım alanındaki sorunlarını hızla çözen Balıkesir'in yapılması

yolunda ilk adımların atıldığı 'Kuzey Çevre Yolu' ile otoyolların kesiştiği noktada yeni bir cazibe merkezine dönüşeceğini söyledi.

Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa yönünden gelen araçların kent merkezine girmeden körfez yoluna geçişini sağlayacak ve Değirmenboğazı'ndan başlayıp Batı Çevre Yolu ile birleşecek Kuzey Çevre Yolu ile ilgili ilk adımın atılarak çalışmalara başlanıldığının müjdesini verdi.

AK Parti iktidarı döneminde Balıkesir'in kangrenleşen sorunlarına neşter vurularak çözüme kavuşturulmasıyla kara ve hava ulaşımında Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını aldığına dikkat çeken Uğur, bunları yeni projelerin izleyeceğini bildirdi.
 

BALIKESİR'E HAYIRLI OLSUN

Uğur, ulaşımda "Kuzey Çevre Yolu"nu öncelikli olarak gündeme aldıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Giderek büyüyen, trafik yoğunluğu hızla artan Balıkesir'de bugün kent içerisinde kalan körfez çevre yolu ihtiyaca karşılık veremiyor. Bu nedenle Kuzey Çevre Yolu'nu gündemimize aldık. Bu yol Değirmenboğazı mevkiinden başlayıp Batı Çevre Yolu'na bağlantılı olacak.

Böylece, İstanbul, Ankara, Bursa yönünden gelen ve körfez bölgesine geçiş yapmak isteyen araçlar kent merkezine girmeden direkt olarak İzmir yolu bağlantılı Batı Çevre yoluna geçiş yaparak Körfez'e daha kısa mesafede ulaşabilecek. Balıkesir'i de kapsayan İstanbul-İzmir arasındaki otoyolda dikkate alındığında İstanbul-Edremit mesafede 3-3.5 saate düşecek.Balıkesir kent merkezi trafiğindeki yoğunlukta ortadan kalacak.
 

ANKARA, İSTANBUL YAKINLAŞACAK, BALIKESİR RAHATLAYACAK

Ulaştırma Bakanlığı ile gereken girişimler başlatıldı. Proje hazırlanması için ilk adım atıldı. İhalesi yapılan Balıkesir-Dursunbey arasındaki duble yolunda tamamlanmasıyla Ankara yönünden gelen araçların da Batı Çevre Yolunu kullanmaları için bağlantı yolu yapılacak. Ankara ve İstanbul'u hem Balıkesir'e, körfez bölgemize yakınlaştıracak bu yolu Balıkesir'e kazandıracağız. Balıkesir, otoyolların kavşagında, yeni çevre yolları ve uluslararası havalanıyla Türkiye'nin cazibe merkezi olacak."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Değirmenboğazı bölgesinden başlayıp Edremit yoluna kadar uzanan Kuzey Çevre Yolu projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Balıkesir'in yeni yaşam alanları da kazanmasının önünün açılacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi