Eski AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, baba ocağı Bandırma'ya gelişinde kendisini karşılayan kalabalığa, "Bu zulmü yapanlar, bu iftirayı atanlar ve size dair yüreğimdeki sevgiyi, sizinle olan muhabbetimizi kıskanan alçak çeteler şu anda Türkiye'de değiller ama ben onurumla, şerefimle karşınızdayım" diye seslendi.


Ergenekon kumpas davasına dahil edildiği için yurt dışına çıkan ancak sonrasında beraat eden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki eski özel kalem müdürü ve AK Parti  eski milletvekili Turhan Çömez, kendisine karşılayan hemşehrileriyle kucaklaşırken bazı vatandaşların ağladığı gözlendi.

BU ZULMÜ YAPANLAR,

İFTİRAYI YAPANLAR ŞU AN TÜRKİYE'DE DEĞİLLER

Çömez, daha sonra baba evine giderek  anne ve babasının elini öptü.

Evin önünde toplanan hemşehrilerine seslenen Çömez, "Büyük bir zulüm, büyük bir iftira, büyük bir saldırı tam 12 yıl sonra nihayete erdi. Ben, bu 12 yıl boyunca yüreğimdeki sevgiyi, sizlere dair olan umudumu, heyecanımı hiçbir zaman kaybetmedim ve her gün yeniden bu coğrafyaya dönmeyi sizlerle yeniden kucaklaşmayı hayal ettim. Yaradana binlerce şükürler olsun ki bugün sizin huzurunuzdayım, yanı başınızdayım.

ONURUMLA KARŞINIZDAYIM

Artık geri dönüp bakmak istemiyorum o dönemde yapılan her şeyi unuttum, hepsinin üzerine sünger çektim. Benim yüreğimde öfkeye, kine, nefrete yer olmamıştır. Bu zulmü yapanlar, bu iftirayı atanlar ve size dair yüreğimdeki sevgiyi, sizinle olan muhabbetimizi kıskananlar, bu zulmü yapan alçak çeteler şu anda Türkiye'de değiller ama ben onurumla, şerefimle karşınızdayım.

KİMSEYLE HESABIM YOK

Bu zulme vesile olanlar bu zulmün ardında olanlar, bu alçakça saldırıyı yapanlar ömürlerinin sonuna kadar bu utançla ve öbür tarafa göçtükleri zaman Allah'ın huzurunda verecekleri hesapla yüzleşecekler. Hiç kimseyle hesabım yok, hiç kimseyle işim yok benim bir tek sevdam var o da sizsiniz, onun için buradayım."


Daha sonra Turhan Çömez, baba evine gelip burada babası Hasan Çömez ve annesi İkbal Çömez'in elini öptü. Duygusal anların yaşandığı buluşmada ailesiyle hasret gideren Turhan Çömez, yeniden baba ocağında olmanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi