Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ziyaretinin ardında açıklamada bulunan Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in Balıkesir’imize yapılması planlanan yeni projeler ile ilgili müjdeleri bizleri mutlu etti. Bugüne kadar Ak Parti Balıkesir’imizin eğitim kalitesini yükselten bir çok esere imza attı. Bakanımızın açıkladığı gibi, Altıeylül İlçemize yapılması planlanan çok amaçlı Özel Eğitim Kampüsü Balıkesir’imize büyük değer katacak. Ayrıca; Balıkesir’imizin merkezine yeni bir Fen Lisesi yapılacanının müjdesini aldık. Böylece Fen lisesi sayımız 2’ye çıkmış olacak. Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, Sancaktepe’ye Tarım Okulu ile ARGE Merkezi’nin de yapılacağı müjdesini verdi.

BALIKESİR MERKEZ ve İLÇELERİNE DEV EĞİTİM YATIRIMI

Yine Altıeylül ilçemizin sınırları içerisinde yer alacak olan Rehberlik Araştırma Merkezi’nin de yapılacak olması bizleri mutlu etti. Yine merkez, Bandırma, Burhaniye ve Edremit'te, her birinde bir tane olmak üzere, 4 özel eğitim anaokulu yapılacak. Aynı zamanda bu 4 yere anaokulu da yapılması da planlanıyor. Bakanımız, Ayvalık'ta restore edilmeyi bekleyen tarihi kız meslek lisesi binasının da yatırım planına alındığını, restorasyonun hızlı bir şekilde tamamlanmasının ardından binanın Bilim Sanat Merkezi olarak dizayn edilerek öğrencilerin ve öğretmenlerin kütüphane, çalışma ve proje geliştirebileceği bir mekana dönüştürüleceğini anlattı. Yatırımlar bununla da bitmiyor. Altıeylül, Ayvalık, Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Gönen, Havran, Manyas ve Susurluk ilçelerimize İlkokul, Ortaokul ile Lise yatırımlarının programa alınıyor. Tüm eğitim yatırımları sayesinde, Balıkesir’imiz eğitim kalitesiyle ve bilime dayalı okullarıyla, çocuklarımızın kendilerini geliştirmesini ve rekabet etme düzeylerinin artmasını sağlamış olacak” dedi.

AK PARTİ 19 YILDA, BALIKESİR’İMİZ EĞİTİMDE KALİTESİYLE REKABET EDER HALE GELDİ…

Balıkesir’de 2002’den bugüne kadar eğitim alanında Ak Parti’nin Balıkesir’e yapılan toplam eğitim yatırımı: 1 milyar 10 milyon 756 bin 43 lira olduğunun altını çizen Başkan Başaran, “Balıkesir’imize sadece bu yıl 235 milyonluk yatırım yapıldı. Acil ihtiyaçlarla ilgili ayrıca bu 235 milyonluk yatırıma ilave olarak yeni yatırımların yapılacağını bugün Bakanımızdan müjdesini aldık. Ayvalık, Gönen, Bigadiç ve Savaştepe’de 7 Proje Okulumuz eğitime kazandırıldı. Proje okul sayımızı, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılında 29’a çıkartacağız. Balıkesir’imiz de son 19 yılda Ak Parti’nin yaptığı yatırımlara baktığımızda; 2002’de 697 olan okul sayımızı 975 çıkarttık ve yeni okul yatırımlarımız ile projelendirilen okul yatırımlarımız sayesinde ilimiz eğitimde rekabet eder hale gelecek. Bugün; okul sayımızı 975’e, öğrenci sayımızı 203 bin 205’e, derslik sayımızı 10 bin 22’ye, öğretmen sayımızı 15 bin 486’ya, spor salonu sayımızı 129’a, laboratuvar sayımızı 650’ye, Kütüphane sayımızı 440’a ve Z-Kütüphane sayımızı da 50’e çıkarttık.

HER ZAMAN GENÇLERİMİZİN ve ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Milletin Partisi Ak Parti, milletiyle birlikte hizmetlerine ve eserlerine aralıksız devam ediyor. Biz her zaman gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Onların gelecekte başarılı bireyler olması için, bilim ve teknoloji okullarıyla yarış yapar ve rekabet eder hale getirmek için gayret göstermeye devam edeceğiz. Güçlü Türkiye yolunda eser bırakan ve milletine hizmeti şiar edinerek, yılmadan, yorulmadan, yolumuza devam edeceğiz. Yaparsa ancak ve ancak Ak Parti yapar” dedi.

Editör: Haber Merkezi