TÜRKİYE Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyasını şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum" dedi. 

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle günlük test sayısının 10 bini aştığını belirten Erdoğan, "Tüm rakamları şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. 41 yerleşim birimimiz karantina altındadır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları.

İSPANYA'YA YARDIM GÖNDERİYORUZ

Kendimizle birlikte dostlarımızın da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pek çok ülkeye sağlık yardımı gönderdik. İspanya'ya bir uçak dolusu malzemeyi inşallah çarşamba günü göndereceğiz. Kızılay ile İtalya'ya yardım yaptık ve yapıyoruz.

SAĞLIKÇILAR ile ÖĞRENCİLERE İNTERNET MÜJDESİ
İlk ve orta öğrenimdeki öğrencilerimize 8 CİGABAYT'a kadar ücretsiz internet imkanı getirdik. 
Yaşadığımız dönemin kahramanları olan sağlıkçılarımıza, 6 milyar liralık ilave bir destekle performans ödemelerini en üst tavandan yapıyoruz. 
Yine Aşı için çalışmalar sürüyor, hedefimiz yıl sonu. 
Sağlık çalışanlarımızın her birine, TÜRKSAT üzerinden 100'er CİGABAYT ücretsiz internet kotası veriyoruz. 

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ
Sivil toplum kuruluşlarımızın da, imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz.
"Biz bize yeteriz Türkiye'm" diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı.
Ayrıca, yine ekranda gözüken kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek.


Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır.
Her ilimizde ve ilçemizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip, bu yardımları kendilerine sunacağız. 

7 AYLIK MAAŞIMI BAĞIŞLIYORUM
Kampanyayı, şahsım olarak, 7 ayki maaşımı bağışlayarak açıyorum. 
Bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde bu ayki maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar. 
Meclis'teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.

EN BÜYÜK KATKIYI İŞ ADAMLARIMIZ 
VE HAYIRSEVERLERİMİZDEN BEKLİYORUZ

Tabii en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. 
Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler. 
Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum.
İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır.

Editör: Haber Merkezi