HABİTAT'ın Ekim ayının ilk haftası Kuva-yi Milliye şehrinde gerçekleşecek zirvesi için New York'ta bulunan Balıkesir heyeti, BM genel kurulundaki konuşmasıyla dünyayı etkileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu. Türk Evindeki buluşmada Ürdün Kralı Abdullah da bulundu. 

BM GENEL KURULUNA BALIKESİR DAMGASI

HABİTAT'ın Ekim ayının ilk haftasında Balıkesir'de gerçekleşecek zirvesi için New York'ta bulunan Balıkesir heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın da yer aldığı buluşmanın fotoğrafını Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "BM 77. Genel Kurulu için geldiğimiz New York’ta, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Amerika’daki gururumuz, dünyaki ortak evimiz olan Türkevi’ndeyiz." notuyla paylaştı.

BALIKESİR'E GELEBİLİR

BAŞKAN Erdoğan'ı zirvenin açılışı için Balıkesir'e davet eden heyette, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte AK Parti milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Mutlu Aydemir, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran yer aldı.

HABİTAT İÇİN İMZALAR ATILDI

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 3.5 Ekin tarihleri arası gerçekleşecek 3 Ekim Dünya Habitat Günü etkinlikleri öncesi New York'ta imzalar atıldı. 

Amerika'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BM 77. Genel Kurul Görüşmeleri sırasında BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sherif ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanı  Murat Kurum ile bir araya geldi, imzaları attı, ve zirve öncesi son ayrıntıları görüştü. 

TOPLANTI YAPTILAR

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sherif ortak toplantı gerçekleştirerek Balıkesir'deki zirvenin detaylarını imza altına aldılar.

New York'taki toplantının ardından Başkan Yılmaz, sosyal paylaşım ağındaki hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Şehrimizin geleceğine imza atacak vizyonumuz ile yeni bir dönem başlatıyoruz.

BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sherif ile 3 Ekim’de şehrimizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın himayelerinde düzenleyeceğimiz Dünya Habitat Günü için protokol imzaladık.

Atacağımız bu adımın sürdürülebilir şehirler için ortaya koyduğumuz iradeyi güçlendireceğine inancım tam.

İmze töreninde, Yılmaz'ın beraberinde ABD'ye götürdüğü milletvekilleri  ile AK Parti il başkanı da hazır bulundu. 

Editör: Haber Merkezi