CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Venezuela ziyareti sonrası, Türk hükümeti ve Venezuela arasında imzalanan peynir ithalatı anlaşmasına tepki gösterdi. “Anlaşılan o ki, Venezuela Ankara’ya Balıkesir’den daha yakınmış. 50 Peynirli Şehir diye övündüğümüz Balıkesir, iktidar için anlam ifade etmiyormuş. Emeklere yazık” dedi.

 Aytekin şunları söyledi:

Balıkesir’i karış karış gezmeye devam ediyoruz. Her gittiğimiz yerde sorunlar önümüze dökülüyor. Balıkesir süt ve süt ürünleri üretiminde Türkiye’nin lokomotif şehri. Süt devleri konkordatodan iflaslara savrulurken, kentimiz için 50 Peynirli Şehir reklamı yapılarak devletin bütün kademelerine Balıkesir’in yüzüstü bırakılan bir değeri anlatılmaya çalışıldı. Tanıtım için ayrılan bütçe, basılan kitaplar, yapılan reklamlar anlaşılan o ki Ankara’da etki etmemiş. Geçtiğimiz haftalarda Venezuela’ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir dizi ziyaretlerde bulundu. Türkiye’ye dönünce ayağının tozuyla bir anlaşma açıklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Venezuela İle Tarım İthalatı Anlaşmasına göre Türkiye Venezuela’dan 1500 ton Peynir ithal edecek. Bir iktidar, kendi üreticisine kendi toprağına anca bu kadar yabancı olur. Bir yandan Balıkesir’de üreticiler en iyi peyniri üretmek için çalışacak, bir yandan kendi partili büyükşehir belediyeniz 50 Peynirli şehir reklamı yapacak, Balıkesir’de herkes kent için artı değer olan peyniri vitrine çıkarmaya çalışacak, ama siz Venezuela’ya gidip 1500 ton peynir ithali anlaşması yapacaksınız. Balıkesir’deki peynir üreticilerin iflas etmesine de göz yumacaksınız. Dışişleri Bakanının ziyareti sonrası gelen bu kararın akılla mantıkla açıklanacak en ufak bir yanı yoktur. Bakan, Balıkesir’i Venezuela’ya kurban etmiştir.

İthalatı Kim Yapacak?

Bu iktidarın, halkın sorunlarına yabancı olduğunu milletim diye ağızlarını her açtıklarında kendi yandaşlarını kastettiklerini defalarca anlattık. Bu saçma sapan ithalat kararı ile bunu bir kez daha gördük. Anlaşılan o ki Venezuela, Ankara’ya Balıkesir’den daha yakınmış. Şimdi soruyoruz: Balıkesir gibi bütün ülkeyi defalarca doyurabilecek süt ürünü rezervine sahip bir il dururken, bu ithalatın mantığı nedir? 50 Peynirli Şehir tanıtımı için verilen emeklere karşı vicdanınız sızlıyor mu? 1500 ton gibi sembolik miktardaki ürünü ithal etmeye kim yetkili olacaktır? Hangi yandaş şirketi beslemek için bu kararlar alınmıştır?

Editör: Haber Merkezi