Türkiye'nin "kader seçimi" olarak nitelenen 2023  seçimleri öncesi Balıkesir'de siyasetin gündemi milletvekili adaylarına endekslendi. 

AK Parti'de çok sayıda ismin milletvekili aday adaylığı kulislerde dillendirilirken, bunlar arasında en ciddi olarak Sadi Güven adı öne çıktı.

BALIKESİR'İN
DEĞERİNE DEĞER KATAR

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanlığı görevini 7 yıl süresince başarıyla sürdürdüktan sonra 2020'de emekliye ayrılan Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimler arasında yer alıyor. 

Önceki dönemlerde de adı gündeme gelen Sadi Güven, aktif siyasete pek sıcak bakmadığı için aday olması yönünde hemşerilerinden gelen teklifleri nazik ifadelerle geçiştirmişti. 

Sadi Güven isminin Balıkesir millletvekilliği için yeniden konuşulmaya başlanması şehirde heyecan yarattı. 

LOKOMOTİF OLUR

Ankara siyaseti ve bürokrasinde ciddi bir ağırlığı bulunan Güven, Balıkesir siyasetinde son yıllarda eksikliği hissedilen liderlik boşluğunu da doldurabilecek isim olarak görülüyor. 

BALIKESİR SOKAKLARINDA BİR BAŞKAN

Balıkesir İmam Hatip Lisesi mezunu olan Sadi Güven, önceki gün geldiği Balıkesir'de eşiyle birlikte sade vatandaş gibi dolaştı. Namazını Zağnos Paşa Camii'nde eda eden Güven, camii karşısındaki çay ocağında Dursunbeyli hemşerileriyle sohbet etti. 

BALIKESİR'İN ANKARA'DAKİ KAPISIYDI

YSK başkanlığı döneminde Balıkesir belediye başkanlarıyla milletvekillerinin sıklıkla ziyaret ettiği Sadi Güven, ilimizin bir çok sorununun çözümünde yol gösterici isim olarak  öne çıkıyordu. 

DURSUNBEY İÇİN BAHÇAVANLA EL ELE

Güven, memleketi Dursunbey'in makus talihini yenme noktasında liderlik yapan belediye başkanı Ramazan Bahçavan'a, bürokrasi engelini aşması noktasında Ankara'da en büyük desteği veren isimlerden biriydi.

İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT ADI DA GÜNDEMDE

Bu arada, Sadi Güven ile birlikte eski Yargıtay Başkanı Burhaniyeyli İsmail Rüştü Cirit'in adı da AK Parti adayları arasında anılmaya başlandı. 

Editör: Haber Merkezi