Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Bandırma’da açılan Bor Karbür Tesisinin açılışında hazır bulunan Uygur, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Milletvekilleri ile birlikte AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Aynı gün akşam Bandırma Basketbol Gençlik ve Spor Kulübü’nün hayata geçirdiği “Kız çocukları için psikolojik sağlamlık geliştirme programı ve aile eğitim sürecini destekleme projesinin” tanıtım toplantısına iştirak etti.

Milletvekili Uygur, Bor Karbür Tesisinin temelinin atılarak stratejik bir üretim merkezini hayata geçirdiklerini ifade ederek “Bu tesis savunma sanayi başta olmak üzere bir çok alanda stratejik üretim yapacak. Ülkemizin kaynakları yine bu ülkenin geleceğine hizmet edecek. Savunmada yerlilik oranını artıracak, ordumuzun gücüne güç katacak Bandırma Bor Karbür tesisinin Bandırmamız’da kurulacak olması bizi ayrıca mutlu ediyor. 2 yıl gibi kısa bir sürede bitmesi planlanıyor. Dünyanın bor kaynaklarının %73’si ülkemizde bulunuyor. Ülkemiz Bor’u işleyerek bir çok farklı sektörde kullanılmasını sağlıyor” dedi.

Uygur ziyaretleri kapsamında Beyaz Ay Derneği’nin Balıkesir Şubesini ziyaret ederek Dernek Başkanı Ali Aysu ile derneğin faaliyetlerini konuştu. Uygur, engelliler için hem Türkiye çapında hem de tüm şehirlerde önemli çalışmalar yapan derneğin Balıkesir’de de çok güzel işler ortaya koyduğunu ifade etti.

Milletvekili Uygur, derneğin ardından Ayşe Aysu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek öğrenciler, veliler ve eğitimcilerle bir araya geldi, merkezle ilgili bilgi aldı.

Uygur, Balıkesir Süt Üreticileri Birliği’ni ziyaret ederek Başkan Cihat Şimşek ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Ardından Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret ederek Başkan Mustafa Kemal Çakırca ve şube başkanları ile görüştü. Uygur, Süt Birliği ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerini ziyaretinde Balıkesir’in süt ve et üretimiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu ifade ederek “Hem süt üretiminde hem de hayvan yetiştiriciliğinde ülkemizin lokomotif bölgelerinden olan ve en önemli yetiştiricilik merkezi konumundaki Balıkesirimizdeki üreticilerimizle görüştük, taleplerini, önerilerini dinledik. Biz Hükümetlerimiz döneminde tarım ve hayvancılığı destekleyen programlarımızı sürdürülebilir şekilde uyguladık. Hayvancılık, süt, mazot, yem, gübre ve birçok desteğimize de devam ediyoruz” dedi.

Uygur, MÜSİAD Balıkesir’in Olağanüstü Genel Kurulu neticesinde Balıkesir Şubesinin yeni başkanı olan Erdem Özer’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sındırgı’da açılan Kışla Müze Han’ın açılışına katılan Uygur, “Sındırgı Belediyesi tarafından açılan hem kültür hem turizm açısından ilçemize önemli katkısı olacak Kışla Müze Han’da emeği geçenlere ve Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a teşekkür ederiz. Yolunuz güzel ilçemiz Sındırgı’ya düşerse buraya mutlaka uğrayın. Hem müze hem butik otel olan ve geleneksel şekilde tasarlanan odalarda tarihe kısa bir yolculuk yapacaksınız” dedi.

Editör: Haber Merkezi