Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın projeleri arasında yeralan Karesi Millet Bahçesi ve Atatürk Anı Evi inşaatlarında sona yaklaşıldı. Atatürk Anı Evi’nin 10 Kasım’da, ilçenin 3 büyük mahallesinin ortasında yeralan 38 bin metrekarelik Millet Bahçesi ise bahar aylarında hizmete girecek.

Karesi Belediyesi hazırladığı projeler ile kentin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına zenginlik katmaya devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın projeleri arasında yeralan Karesi Millet Bahçesi ve Atatürk Anı Evi inşaatlarında sona yaklaşıldı.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın ilçe için hayata geçirmek istediği hayalleri arasında yer alan Atatürk Anı Evi inşası tamamlanırken, iç tefrişatı yapılıyor. Atatürk Anı Evi’nin 10 Kasım tarihinde hizmete alınması planlanıyor.

ATATÜRK ANI EVİ’NDE NELER OLACAK?

Kuva-yi Milliye Mahallesi sınırları içerisinde Bölge Trafik Müdürlüğü yanında bulunan yaklaşık 8 dönümlük alanda Kuva-yi Milliye döneminde düşmana karşı Milli Müdafaa ateşinin ilk yakıldığı şehrimize, o dönemki adıyla Karesi Vilayeti’ne ait hatıraların sunulduğu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden ilham alınarak bir müze binası yapılıyor. Selanik'te bulunan evin birebir projesinin uygulanacağı 115,60 m2 oturumlu ve 3 kattan oluşan 370,35 m2 toplam inşaat alanına sahip binada Milli Mücadele Döneminde Karesinin, Balıkesir’in önde gelen isimlerini tanıtıp, bu isimler kimlerdir neler yapmıştır bunlar aktarılarak, çocukların atalarını tanıması amaçlanıyor.

Bu binada 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim gibi milli bayramlarda çevre okullardaki öğrencilerin tören yapabilecekleri bir meydanı da olacak. Bu alanda ayrıca alanın yaşaması, insanların rahatça vakit geçirebilmesi ve cazibe oluşturması amacıyla bir adet kafeterya, bunun yanında çocuk oyun alanları, fitness aletleri, yürüyüş parkuru olacak. Kısacası insanların severek vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı oluşturulacak.

KARESİ 38 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇESİYLE NEFES ALACAK

Karesi Belediyesi, Paşaalanı, Toygar ve Maltepe Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan alanda Millet Bahçesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaklaşık 38.000 m2’lik fonksiyonlu alanın içerisinde; çocuk oyun alanları, macera parkuru, skate park, fitness aletleri, açık spor alanı, koşu ve yürüyüş parkuru ile gençlerin vakit geçirebileceği, ders çalışabileceği, Belediye koordinasyonunda düzenlenecek kurslara katılabileceği bir kompleks de bulunuyor. Millet Bahçesi, Karesililerin tüm ihtiyaçlarını karşılarken, nefes almalarını sağlayacak.

Millet bahçesi’nde yürüyüş yolu aydınlatma ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

BAHARDA HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

Dünya ve Türkiye’nin koronavirüs sürecinden geçtiğini ve bu süreçte insanların rahatlıkla gezerek, vakit geçirebilecekleri geniş alanlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Orkan, Millet Bahçesi’nin bu ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Başkan Orkan, “Büyükşehirlerde temel ihtiyaç bireylerin çıkıp gezebileceği, ailesiyle oturup dinlenebileceği ve spor yapabileceği alanların bulunmasıdır. Kentimiz bu açıdan çok şanslı çünkü zamanında yapılan çalışmalarla çok sayıda parkımız var. Ancak yapacağımız projeyle hemşehrilerimiz hem yeşil alan ve park ihtiyacını karşılarken hem de spor yapabileceği, rahatça yeşil alanlarda ve Millet Kıraathanesi’nde dinlenebileceği bir alanı şehrimize kazandırmış olacağız. 38.000 m2’lik alanıyla Paşaalanı ve Toygar Mahallelerimizde yer alan, Maltepe Mahallemize de sınır olması sebebiyle hem bu üç mahallemizin hem de tüm hemşehrilerimizin rahat bir nefes alacağı bir alan yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi