"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen proje için Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra 649'u mühendis 5 bin 95 kişiyle yürütülen çalışmalarda önemli bir noktaya gelindi.

Çanakkale Boğazı'nda iki yaka birleşti

Çalışmaların en önemli kısmını oluşturan tabliye montajının sonuncusu da köprünün temelini 18 Mart 2017'de atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Böylece köprünün deniz üzerindeki yol bağlantısı tamamlamış oldu. Çanakkale Boğazı'nın iki yakası birleşti.

Balıkesir'e de artı değer katacak

Çanakkale'den Balıkesir'e uzanarak Savaştepe'den İstanbul otoyoluna bağlanacak 1915 Çanakkale Köprüsü, ilimizin marka değerini daha da arttıracak.  Köprünün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü de olan 18 Mart 2022'de hizmete alınması planlanıyor. 

Lapseki'deki törene AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kısa süreli sohbet ettiler.

Bizimkiler tarihe güne tanıklık etti

"1915 Çanakkale Köprüsü"nün son tabliye montajı için düzenlenen törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milletvekili Mustafa Canbey ile AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay da tanıklık etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile objektiflerin karşısına geçerek tarihi günün anısına fotoğraf çektirdi.


Mustafa Canbey, Ekrem Başaran, Binali Yıldırım, Yücel Yılmaz, Kasım Bostan

Dünyanın en uzun köprüsü

Köprünün kule bağlantıları ve unsurları, Türk bayrağına atfen kırmızı ve beyaz renklerde olacak. Her iki yakada kulelerin üst kısmı, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi