AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur,"Anlaşılan o ki milletimiz hizmete oy vermiştir" dedi.

Uğur, partisinin Dursunbey İlçe Başkanlığında yaptığı konuşmada, 2002'de yüzde 35, 2007'de yüzde 47, 2011'de yüzde 50 oy oranına ulaştıklarını anımsatarak, genel seçimlerde her 2 kişiden birinin Oyunu AK Parti'ye verdiğini belirtti.

Geçmişte, Akdeniz ve Ege'de AK Parti'nin Oyunun olmadığının söylendiğini belirten Uğur, şöyle konuştu:

"Orada da oyumuzu artırdık. Bu demektir ki bizim de omuzlarımızdaki yük artıyor, mesuliyetimiz artıyor. Anlaşılan o ki milletimiz hizmete oy vermiştir. AK Parti 'İşimiz hizmet, gücümüz millet' demiştir. Milletimiz de AK Parti'yi desteklemiştir. AK Parti gücünü milletten almıştır. Bizler de elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Bu arada milletvekili sayımız düşmüştür. Ama, referandumda ne kadar oy çıkmış ise 2011 seçimlerinden de o kadar oy çıkmıştır. Referandumda 21, 5 milyon oy çıkmıştı. 2011 seçimlerinde de 21, 5 oy çıkmıştır. Halkımız hizmete oy vermiştir. "

Uğur, partisinin Balıkesir genelinde en yüksek oyu ise her zamanki gibi Dursunbey ilçesinden aldığını kaydetti.

Bağımsız aday olarak seçilen Hatip Dicle'nin durumuna ilişkin bir soruyu ise Uğur, "O konularda yargı karar verecek. Aynı şekilde 6 milletvekili daha var. Onlarla ilgili konularda mahkeme karar verecek ve aynı şekilde Ergenekon davasından tutuklu olanlarla ilgili yargı kararına saygı duyacağız" diye yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi