BALIKESİRLİ Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 62'ncisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri 2 bin 500’ün üzerinde pehlivanın katılımıyla gerçekleşti. Başpehlivanlığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin pehlivanı Yusuf Can Zeybek kazandı.

PEHLİVANLAR YENİŞEMEYİNCE
PUANLAMA GÜNEŞİNE GİDİLDİ

Çekişmeli geçen müsabakaların çeyrek finalinde rakiplerini mağlup eden İsmail Balaban, Hüseyin Gümüşalan, Ertuğrul Dağdeviren ve Yusuf Can Zeybek adlarını yarı finale yazdıran isimler oldu.

Yarı finalde rakiplerini yenen Yusuf Can Zeybek ile Hüseyin Gümüşalan, final müsabakasına çıktı. Yusuf Can Zeybek, final müsabakasında rakibi Hüseyin Gümüşalan'ı puanlama bölümünde "tuş" ederek altın kemerin sahibi ve Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin 62. başpehlivanı oldu.

Güreşlerde ilk 3’e giren başpehlivanlara ödüllerini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odaları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Güreş Ağası Abdullah Altıntaş verdi.

HULUSİ PAŞA DUALI ÇAYIRDA

Etkinliğe katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, final karşılaşması öncesi güreşçilerin yanına giderek başarı diledi. Akar, yağlı güreşin yaşatılmasında emeği geçenleri kutladığı konuşmasında, "Burada yenmek de yenilmek de var. Burada esas olan Türk'ün gücünü göstermektir. Bu meydanda pehlivanlarımız Türk'ün gücünü gösteriyor, Mehmetçik de operasyonlarda gösteriyor. Hepiniz sağ olun, var olun." diye konuştu.

ÜST DÜZEY KATILIM

Güreşlerin bu yılki onur konukları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TESK  Başkanı Bendevi Palandöken olurken, ev sahipliğini Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan yaptı.

Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile çok sayıda ilçe belediye başkanının da protokol tribününde yer aldığı güreşlerde dereceye girenlere kupa, madalya ve para ödülü verildi.

Bu arada, vatandaşlar bu yıl güreşleri ücretsiz izledi. 

Editör: Haber Merkezi