Balıkesirspor'un Karesi AVM'de kimi maçlarından daha fazla insanın katılımıyla gerçekleşen kongresinde takımı küme düşüren başkan ile düşen takımın futbol şube sorumlusu başkanlık için yarıştı. Kazanan Nedim Ömer, takımı önce Süper Lige çıkarmayı, ardından Avrupa Kupalarına taşımayı hedeflediklerini söyledi, yeni stad sözü verdi.

BALIKESİRSPOR olağan genel kurulunu Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Rıza Tekin yönetti. 

Son yılların en hareketli ve geniş katılımlı genel kurulun yapıldığı salon içerisi ve dışında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Balıkesirspor kongresine kent protokolü yine ilgi göstermedi. En üst düzey katılım Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney oldu. Kulüp eski başkanlarından Remzi Boncuk, Metin Mengüç, Kadir Dağlı ve Ümit Arslan da genel kurula katılarak yeni başkan Nedim Ömer'in listesine destek verdi. 

Kulübün bin 531 üyesinden 534'ü gelerek haziruna imza atarken, bunlardan  394'ü oy kullandı. 

Oylama gece yarısı 00.10 saatlerinde tamamlandı. Bir önceki yönetimde Profesyonel Şube Sorumlusu olan Nedim Ömer, kullanılan oylardan 207 'sini alarak Balıkesirspor'un yeni başkanı oldu. Özgür Yılmaz ise 186 oyda kalarak kulüp başkanlığına veda etti. 1 oy geçersiz sayıldı.   Genel Kurulda kulübün borcu ise  77 milyon 565 bin lira olarak kayıtlara geçti. 

Müteahhit Nedim Ömer başkanlığındaki Balıkesirspor Kulübü'nün yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

İsmet Deniz, Uğur Öztürk, Kemal Aydın, Göktuğ Şeremetli, Cem Özışıklıoğlu, Ahmet Sakbaş, İbrahim Teke, Rıdvan Sarı, Nadir Sayın, Ceyhun Kara, Emre Varol, Ahmet Erkarapınar, Işıl Kurtşan, Koray Kasap, Cihan Küçükoğlu, Özkan Sezer, Oğuzhan Adalı, Özdemir Özkan, İlkay Doğan, İskender Şahan

Onur Kurulu 

Yücel Yılmaz, Rona Yırcalı, Emin Ermişler, Rahmi Kula, Nazmi Yarış

Denetim Kurulu 

Emin Ermişler, Okan Telaşeli, Sıtkı Şeremetli

Disiplin Kurulu

Yasin Sagay, İlter Kuş, Taha Tunus, Mustafa Bahçeci, Metin Özpınar

Seçme Sicil Kurulu 

Rafet Çetinel, Metin Mengüç, Başar Atikbay

TFF Delegeleri 

Nedim Ömer, İsmet Deniz

ASKF Delegeleri 

İsmet Deniz, Uğur Öztürk,Kemal Aydın, Göktuğ Şeremetli, Cem Özışıklıoğlu, Ahmet Şakbaş, Cihan Küçükoğlu, Rıdvan Sarı, Nadir Sayın, Emrah Erdağ

Editör: Haber Merkezi