24 Nisan'a kadar 1 milyon avro ödeme yapılmaması halinde 6 puanı silinecek ve iki sezon transfer yasağı alacak kırmızı-beyazlı kulübü ziyaretinde Yücel Yılmaz, krizi aşacaklarının müjdesini verdi. 


Büyükşehirdeki 'sağ kolu' Yasin Sağay ile birlikte gittiği kırmızı-beyazlı tesislerinde kulüp başkanı Mustafa Bahçeci tarafından karşılananan Yücel Yılmaz, teknik kadroyla futbolcuların alacaklarının ödenmesi amacıyla kampanya başlatacaklarını bildirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, Balıkesirspor'u kulübünü ziyaretinde yaptığı konuşmadan öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Benden önceki Büyükşehir Belediye Başkanlarımız sayın Ahmet Edip Uğur ile Zekai Kafaoğlu, belediyenin imkanlarını maksimum düzeyde Balıkesirspor için kullanmış. BALTOK üzerine düşeni fazlasıyla yapmış.  Belediyenin diğer şirketleri de katkıda bulunmuş.
Bu borç  (acil ödenmesi gereke 1 milyon avrodan söz ediyor) ödemesi için biz elimizden geleni yapacağız. 
Ben bir yerel yönetici olarak ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tasarruflarımı kullanma eğilimindeyim. 
Eğer yasal bir yetkim varsa bu yetkimi sonuna kadar kullanarak Balıkesirspor'un mevcut durumundan çıkmasını sağlayacağım. Bunu aşarsak bu sorun bitecek değil. 


2014'ten beri devam eden bir süreç var. 
Ben biliyorum ki; Ahmet Edip Uğur çağrıda bulundu. 20-25 milyonun üstünde bir destek yaptırdı. Bu rakam şehrin kaynaklarıydı. Alınan kişiler belli. Sorulduğu zaman bağış yapan kişiler belli. 
Daha sonra Zekai Bey, BALTOK ve Fırıntaş üzerinden destek sağladı, çok farklı yerlerden limite dayandılar. 
Şu saatten sonra bizim çağrı yaptığımız herkesin biraz daha özveride bulunması, ama bunun da tabana yayılması lazım. 
Çünkü 2014'ten bugüne gelinceye kadar 50 milyon TL'ye yakın nakit bir para akışı oldu Balıkesirspor'a.
50 milyon Balıkesir merkez için aktarılması çok zor olan bir paraydı. Bunları yaptılar.
Bizde şu anda arkadaşlardan 'kanınızın sonuna kadar bu işi yapın' diye çağrıda bulunacağız.
Balıkesirspor'a halkın ve küçük, büyük demeden bütün esnafımızın sahip çıkma zamanı geldiğini düşünüyoruz. 
İşte bu nedenl ciddi bir kampanya yapıp Balıkesirspor'a tam bir destek zamanı diyoruz. Bu zorlu günlerini hep beraber şehrimiz aşacaktır.
Balıkesirspor'un hep zor şartları olmuştur, ama hep üstesinden gelmeyi başarmıştır. İnşallah şehrimiz takımımıza sahip çıkıp bu işinde üstesinden gelecektir.

Herhalde bu hafta içi başkanımız başkanlığında şehrimizin kanaat önderleriyle, valimizle, tüm sporseverlerle bir araya gelip, bu kampanyaya destek olmaya çağrıda bulunmayı planlıyoruz.
İnşallah bunu da gerçekleştirdiğimizde önümüzdeki mali tablonun biraz rahatlaması ve geleceğe umutla bakan Balıkesirspor altyapısı oluşturacağız. 
Hep söylediğim bir şey vardı; sabit gelirlere kavuşması için de iş adamlarımızla, belediyeyle, kanaat önderlerimizle, muhalefetimizle, siyasilerimizle hepsiyle beraber ortak akılda buluşacağız. 
Bununla ilgili ilk meclisimizde de konuştuk. Biz Balıkesirspor'un siyaset üstü olduğunu ve şehrin tamamının her zaman sahip çıkması gerektiğini söyleyen bir yapıdan geliyoruz. İnşallah bunu da başaracağız bu dönemde..
İnşallah 50 milyon TL'yi dört yıl içerisinde veren Balıkesir, şu önümüzdeki acil gereken 6 milyona yakın parayı da bulacaktır.
Ben Balıkesir'in buna duyarsız kalmayacağını düşünüyorum. Çünkü her konuştuğum insan biz de bu işin altında elimizden ne geliyorsa koyarız dedi. Sonuçları itibariyle 1 hafta içerisinde zaten bu işi halledeceğiz diye düşünüyorum."


KONGRE 2 MAYISTA

Başkanımız Mustafa Bahçeci çok doğal bir şey söylüyor; 'Bu şehrin takımının önüne ben geçmiş olmayayım' diyor ve o yüzden kongre kararı alıyor. 
Yani takımın yenilenmeye, destek olmaya ihtiyacı varsa el birlik, ben de varım diyen herkesin tekrar burada Balıkesirsporlular'la şehirde heyecan yenilemedir. 
Biz Balıkesirspor'un her zaman arkasında olacağımızı ben buradan tekrar beyan ediyorum."

BAHÇECİ NE DEDİ?
Kulüp başkanlığını üstlendiği yaklaşık 11 aydır sorun üzerine sorun yaşayan Mustafa Bahçeci ise, bugünkü borçların Süper Lig döneminden geldiğine dikkat çekti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a ziyareti için teşekkür eden Mustafa Bahçeci'nin konuşmasından satırbaşları şöyle: 
"Borçlarımız bizimle aynı liglerde mücadele eden takımlardan fazla baş edilemez borçlar değil
Balıkesirspor hem siyaset üstü hem de tüm Balıkesir'in ortak değeri, çok kıymetli. 
Balıkesirspor'un şu anki içinde bulunduğu maddi sıkıntılar Süper Lig döneminden geliyor.
Görevi aldığım günden bugüne kulüp gelirlerinin yüzde 50'si o dönemdeki borçlara ödendi.
Şu an Demokles'in Kılıcı gibi üstümüzde sallanan, bizi tehdit eden bu takımın alın terine, emeğine tecavüz edecek olan tehditvari borç tamamen o dönemden kalma. 
Süper Lig dönemindeki borçlar Balıkesirspor'un belini büküyor. 
Benden önce Feyyaz Çiftçi, Remzi Boncuk da aynı mücadeleleri vermiş. Bizde kıt imkanlarımızla aynı mücadeleleri verdik. 
O dönemdeki Büyükşehir Belediye Başkanlarımız çok iyi destek vermişler takıma. 
Takımımızın aşamayacağı bir sorun yok. 

Bankalara çok yüklü borçlarımız yok. 
Bu borç halledildikten sonra inşallah Balıkesirspor'un önü çok açık. 

Hele de Yücel Başkan gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu işin önünün açık olacağını söyleyebilirim..

Editör: Haber Merkezi