Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı. Bodrum’da başlayacak olan organizasyonda 192 kilometre Manisa-Ayvalık ve 205 kilometre Edremit (Akçay)-Eceabat (57.Alay Şehitliği) olmak üzere iki etabına Balıkesir ev sahipliği yapacak. Dünyanın ilk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet yarışı olan tur, 10-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bodrum'dan başlayacak ve İstanbul'da sona erecek organizasyonda, toplam uzunluğu bin 303 kilometre olan 8 etap geçilecek.

Turda 14 ülkeden 25 takım ve toplam 175 sporcu yarışacak. Yüzlerce televizyon kanalı ve medya kuruluşunun yakından takip edeceği yarış, TRT ve Eurosport'tan canlı yayımlanacak. Bu yıl ilklerin yarışı haline gelecek organizasyon öncesinde anlamlı bir projeye de imza atılacak. Bisikletin fosil yakıt kullanılmayan, çevreci ve küresel ısınmanın önlenmesine çözüm olarak kısa mesafelerde alternatif ulaşım aracı olmasından hareketle bir hatıra ormanı oluşturulacak. Turun anısına Bodrum'a 1303 fidan dikilecek.

HEYET BALIKESİR'DE

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Raportörü Baki İlgün ve Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön bugün geldikleri Balıkesir'de Vali Hasan Şıldak'ı ziyaret etti. Gençlki ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu'nun da bulunduğu ziyarette Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İlimizde gerçekleşecek etaplarıyla ilgili değerlendirmede bulunuldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Türkiye birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin her köşesi, iklimi, doğası ve tarihi ile dünyanın ilgisini çeken bir ülke.  Balıkesir olarak Ege ve Marmara bölgelerinin buluşma noktasındaki konumu ve sahip olduğu doğal alanları ile oldukça güzel bir kente sahibiz. 5. ve 6. etaplarının Balıkesir’de gerçekleştirileceği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile kentimizin tanıtımı ve spor turizmine de büyük katkı sağlanacak. Ulusal ve uluslararası prestijli kanallar aracılığıyla canlı yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşacak. 57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turuna en iyi şekilde ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Bu etapların Balıkesir’den geçmesinde büyük emeği olan başta federasyonumuza ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİLECEK

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, turda 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçileceğini ve dünyaya önemli bir tanıtım yapılacağını söyledi. Turun sloganının "Tarihe, doğaya saygı" olarak belirlendiğini aktaran Müftüoğlu, "Bütün dünyaya hem tarihimizi hem de gelişen Türkiye'nin farklı bir yüzünü tanıtacağız. Bu toprakların ülkemiz için değerini vurgulayacağız" dedi.

PARKURLAR

Bodrum-Kuşadası: 207 km Selçuk (Efes)-Alaçatı: 158 km Çeşme-İzmir (Karşıyaka): 123 km İzmir (Konak)-Manisa (Spil): 147 km Manisa-Ayvalık: 192 km Edremit-Eceabat: 205 km Gelibolu-Tekirdağ: 135 km İstanbul-İstanbul: 136 km

Editör: Haber Merkezi