Dursunbey'de bu yıl 6 gün süren panayırın son günü geleneksel olarak yapılan yağlı güreşler Kırkpınar'ı aratmadı. Bu yıl Kırkpınar’da Başpehlivanlığa ulaşan Cengizhan Şimşek, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil gibi ünlü pehlivanların katıldığı güreşler heyecan dolu mücadelelere sahne oldu. Beş bin kişinin üzerinde kişinin izlediği güreşlerde 24 Kırkpınar başpehlivanı boy gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan güreşler yapılan dualarının ardından tozkoparan elemeleri ile başlandı.

Kırkpınar'ın ünlü cazgırlarının nağmeleri ile güreşlerde heyecan dolu anlar yaşanırken, güreşleri izlemeye gelen konuklar tek tek cazgırlar tarafından anons edildi. Güreşleri Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yasin Sagay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ve çok sayıda davetli protokol tribününden takip etti. Başpehlivanlık güreşlerinde İsmail Koç ile Mustafa Doğan Özkaya karşı karşıya geldi.

YERE BÖYLE SERDİ

Oldukça çekişmeli geçen güreşin sonunda rakibini puanlamada tuş eden İsmail Koç 81. Dursunbey Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.

Final müsabakasının ardından protokol hatıra fotoğrafı çekilirken, güreşlerin ağasının isminin de İsmail Koç olması ilginç bir tesadüf olarak değerlendirildi.

Durbunbey OSB yatırımcılarından işadamı İsmail Koç 250 bin TL ile 2023 yılında yapılacak olan 82. Dursunbey Yağlı Güreşlerinin ağalığını aldı.

Kırkpınarı aratmayan Durbunbey'deki güreşler nefes tutularak izlendi.

Editör: Haber Merkezi