Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekvando takımı, geçtiğimiz günlerde katıldıkları Türkiye Şampiyonası elemelerinden 7 altın, 4 madalya ile döndü. 
Gençler kategorisinde bay bayan toplam 54 ve Yıldızlar kategorisinde bay bayan toplam 75 sporcunun mücadele ettiği şampiyonalarda, Balıkesir bölgesinden 9 hakem görev yaptı. Balıkesir il temsilcisi Serkan Erkekoğlu’nun da izlediği şampiyonaya Balıkesir merkezi ve ilçelerinde bulunan 27 okulun sporcu gönderdiği öğrenildi. Ayvalıklı Tekvandocuların her biri; 16-17 Nisan tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Balıkesir’de organize edilen okullar arası Türkiye Şampiyonası elemeleri karşılaşmalarında; Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde 11 sıklette gerçekleşen karşılaşmalarda finale yükselmeyi başararak; 7 altın, 4 gümüş madalya ile şampiyonanın zirvesine oturdu.
26 final maçının 7’sini kazanan Ayvalıklı Tekvandocular, Gençler kategorisinde Erkeklerde birinci; Yıldızlar kategorisinde, Erkeklerde İkinci olarak tüm ilçeler arasında Erkeklerde birinci olmayı başardı. Eleme karşılaşmalarında; sıkletlerinde birinci olan sporcuların Balıkesir’i Mayıs ayı içinde yapılacak olan okullar arası Yıldızlar ve Gençler Türkiye şampiyonalarında temsil etme yetkisine sahip olacağı bildirildi. Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Balıkesir İl Hakem Kurulu Başkanı ve Ayvalık Tekvando Takımının Antrenörü Volkan Sersan, Ayvalık’tan 7 sporcunun Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını vurgulayarak, “Bu gerçekten sahip çıkılması gereken büyük bir başarıdır. Düzenli ve disiplinli çalışmanın eseri olan bu başarıyı Ayvalık halkına ve tüm Tekvando severlere armağan ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi