Tarım ve Orman Bakanlığı her gün taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdaları üretenleri ifşa ediyor. Bakanlık tarafından 18 ve 17 Ekim'de açıklanan yeni listede zeytinyağı, baharat ve et ürünlerinin yanı sıra peynir ve tereyağında hile yapan firmalar göze çarptı.
ZEYTİNYAĞI ALIRKEN DİKKAT!
Bakanlığın bugünkü taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde Balıkesir'den iki firma daha yer aldı. Havran'da Özgür Taylan Serkan ve Gömeç'te Ali Rıza Kaygusuz tarafından "Has Ayvaık" markasıyla üretilen zeytinyağına tohum yağı karıştırıldığı tespit edildi.
TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİNDEKİ
BALIKESİR FİRMALARI ŞÖYLE
Bakanlığın internet sitesinde ifşa edilen taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşmiş Balıkesir menşeili gıda firmaları ve ürünleri şöyle:
ONUR SÜT KIRMIZI LİSTEDEYDİ
Balıkesir Onur Süt Ürünleri firması ise, "Tarabya" marka Tam Yağlı Taze Kaşar Peynirinde Natamisin (*) tespit edilmesi üzerine "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde yer almıştı.
Taklit ve tağşiş listesindeki tüm firmaları öğrenmek için tıklayın