Gelişen teknoloji ile birlikte tüm bireylerin kullanmış olduğu telefonlar oldukça çeşitli ve farklı modellerle karşımıza çıkar. Teknolojik ürünler olduğu için kullanım sırasında oluşabilecek her türlü soruna ve probleme karşı telefon kaskosu yaptırılabilir. Bu kaskolar aynı zamanda telefon sigortası olarak da adlandırılır ve farklı firmalar tarafından yapılabilir. 

Cep telefonu sigortası içerisinde yer alan bazı durumlar sigortanın kapsamı dışında kalmasına sebebiyet verebileceğinden dolayı dikkatli olunmalıdır. Yapılan tüm telefon kasko çeşitleri  poliçeleri farklı firmalar tarafından gerçekleştirilirken aynı zamanda üretici firma tarafından da sağlanabilir.  Telefon sigortası yaptırmak isteyen bireylerin telefonu alım sırasında mevcut faturaları ile birlikte başvuru yapması ve istenen tutar ödemesi yeterlidir.

Kasko Bedelleri Poliçeler Üzerinden Belirlenir

Genellikle kasko firmaları mevcut cihazın bedelinin yüzde onuna kadar farkları ödeyip tüm cihazları sigorta güvencesi altına alır.  Güvence altına girebilmesi için elektronik cihaz kasko poliçeleri düşme, kırılma, çarpma, herhangi bir sıvıyla temas etmek, hırsızlık ve gasp gibi durumların  yaşanması gerekir. 

Bu durumlar haricinde yaşanabilecek durumlar kişisel zarar olarak adlandırılacağından kasko dışında kalacaktır. Bu nedenle müşteri hatası olarak bilinen bu durumlar dışında tüm sorunlar için kasko yapılması önerilmez. Özellikle yeni telefonlar için kişinin kendi yapmış olduğu hasarları da karşılayabilmesi için tam kasko yapılması tavsiye edilmektedir.

Cep Telefonu Kaskosuna Ne Kadar Ödeme Yapılır

Cep telefonunun markası ve aynı zamanda yapılacak kaskonun sürekli fiyatı belirleyen unsurlardan biridir. Bu nedenle cep telefonu kasko fiyatları farklılık gösterebilir. Genel olarak fiyatlandırmalar standart bir Prosedür uygulanarak gerçekleştirildiği için afaki bedenler ödenmez.

Kullanıcıların yapmış olduğu hatalar nedeniyle kasko firmaları telefonun değiştirilmesi ya da tamir edilmesi gibi durumlarda Bedel talep edebilir. Fakat poliçe içerisinde yer alan ve herhangi bir kişisel kusur barındırmayan her türlü problem kasko kapsamı altındadır. Genel olarak telefon kasko fiyatları içerisinde yer alan  tüm bedenler telefonun üzerinde oluşabilecek genel hasarları kaplayacak şekilde belirlenmiştir.

Poliçe İçerisinde Yer Alan Durumlar

Yapılan  poliçeler içerisinde telefonların değiştirilmesi ve tekrar kullanım için elverişli olabilmesi adına tamir görmesi gerekebilir. Bu durum kasko firması tarafından belirlenir. Yaşanabilen problemden dolayı fatura kasko firmasına direkt olarak başvuru yapmak yeterlidir. 

Başvuru sonucunda telefonun durumuna bağlı olarak maksimum bir ay içerisinde yeni cihaz değişimi ya da mevcut cihazın tamiri yapılarak adrese gönderim gerçekleştirilir.  Bazı durumlarda telefonu elden almak da mümkün olur. Telefona ek kasko yaptırmak hem güvenlik açısından hem de çalınmaya da hasar görme gibi durumlar nedeniyle oldukça önemlidir. 

Yaptırmak istediğiniz cep telefonu kaç https://www.sigortambir.com/cep-telefonu-sigortasi Internet sitesi aracılığı ile gerçekleştirebilir güvenle telefonunuzu emanet edebilirsiniz. Yaş kriteri olan cihazlar için kasko bedelleri yüksek çıkabilmektedir. Aynı zamanda çok eski elektronik cihazlar için kasko yapılmama gibi durumlar olabilmektedir.

Editör: Haber Merkezi