Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Tekçe Hudut Karakolunda görev yapmaktayken PKK/PYD Silahlı Terör Örgütü tarafından atılan havan mermisinin isabet etmesi sonucu Şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin, Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, cenazeye Vali Ersin Yazıcı ile Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir de katıldı.

Şehit Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin'in Türk bayrağına sarılı naaşı, dün gece askeri uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığına getirildi. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Albay Veysel Fidan, üst düzey komutanlar ve emniyet yetkililerinin de hazır bulunduğu karşılamanın ardından cenaze, devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Keskin'in cenazesi bugün saat 11.00'da morgdan alınarak, Gündoğan Mahallesindeki evine getirildi. Dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından Zağnospaşa Camii'ndeki törene geçildi.


BALIKESİR ŞEHİTLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Cenazeye katılan Vali Ersin Yazıcı ve Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir Şehit Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin'in ailesine taziyelerini ileterek, başsağlığı diledi. Öğle ezanının okunmasının ardından kılınan cuma namazı sonrasında hemşehrileri, Şehit Keskin için son görevini yerine getirdi. Binlerce vatandaşın yer aldığı cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi askeri tören ile Balıkesir Şehitliğinde toprağa verildi.

TÜRK BAYRAĞI ŞEHİDİN ANNESİNE 

VE EŞİNE VERİLDİ

Vali Yazıcı ile Bakan Yardımcısı Halil Eldemir defin işlemlerinin ardından Şehit annesine ve eşine Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını verdi.
Vali Yazıcı, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin eşine verdi. Şehidimizin eşi de bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.


BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
Cenazeye Vali Ersin Yazıcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Ahmet Akın, Ensar Aytekin, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, İzmir İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan, İlçe Kaymakamları, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Albay Veysel Fidan, Kara Astsubay MYO Komutanı Topçu. Alb. Yüksel Kolcu, Bakım, Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Mehmet Gücü, Merkez Komutanı Piyade Albay Evren Ünal, İlçe Belediye Başkanları, askeri ve devlet erkânı, yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi