AK PARTİ Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Ataş, CHP’li Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel’e zabıta müdürü dayanmadığını söyledi.
Üç yıldan bu yana Bandırma Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Pekel’in bu süre içinde 5 zabıta müdürü değiştirdiğini anımsatan Ataş, bir zabıta müdürünün de belediyeye düzenlenen rüşvet operasyonu kapsamında tutuklandığını hatırlattı.
"BANDIRMA BELEDİYESİ BBG EVİNE DÖNDÜ"
Başlatılan telekulak soruşturması sonrasında Bandırma Belediyesi’nin adeta 'BBG Evine' döndüğünü öne süren Yakup Ataş, telekulak skandalı sonrasında belediye personelinin tedirgin olduğunu kaydetti. Ataş, Bandırma Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan telekulak soruşturmasının sonuçlanması için yerel yönetimden gerekli desteği vermesini beklediklerini dile getirdi.
"PAZARYERİ PROJESİ HAYAL OLDU"
Ak Parti ilçe başkanı Ataş, "Yerel seçimler öncesinde ilçeye iki yeni pazaryeri yapacakları sözünü veren Belediye Başkanı Pekel ve ekibi bırakın yeni pazaryerleri kazandırmayı mevut pazaryerlerinin bakım ve onarımlarını bile yapamamıştır. Bu konuda pazarcı esnafımızın haklı beklentilerine yerel yönetim cevap verememiş, konuyla ilgili düzenlenen toplantılarda esnaf camiasına somut proje yerine sürekli nasihat verilmiştir” dedi.
"BANDIRMA'YI ÇÖLE ÇEVİRDİNİZ"
Pekel ve ekibinin yerel seçimler öncesinde seçmenlere mevcut yeşil alanların korunamadığı bir belediyecilik anlayışı yerine yeşili ve mavisiyle bütünleşecek bir Bandırma’yı gelecek nesillere bırakma sözü verdiğini anımsatan Yakup Ataş, "Geçen 3.5 yılda görünen o ki mevcut yerel yönetim bırakın ilçedeki yeşil alan oranını arttırmayı, bir önceki yerel yönetim tarafından başlatılan kent ormanı projesini bile yürütememiştir. Bandırma girişine geçtiğimiz günlerde dikilen çam ve palmiyeler bir bir kurumaktadır. Bandırmayı yeşilin merkezi haline getireceği sözünü verenler görev süreleri boyunca Bandırma’yı adeta çöle çevirmişlerdir” diye konuştu.