GAZETE BALIKESİR birinci yaş gününü kutladı.
Yayın temsilcisi ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ramazan DEMİR’in şahsında Yazı İşleri Müdürü'nden, muhabirine kadar gazeteye tüm emeği geçenleri tebrik ediyor daha nice uzun yıllar yayın hayatına devam etmesini diliyorum.
Okuma alışkanlığı olmayan, çok az okuyan toplumumuzda yazılı basının başarılı olması, yayın hayatında devamlılık arz etmesi çok önemli.

Gazeteyi sıfırdan kurup, onun emeklemesini daha sonra da yürümesini görmek mutlulukların en güzelidir herhalde.

Ben bu başarının artarak devam edeceğine inanıyor, tekrar tüm çalışanlarına sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum.
Gazete çıkarmak, gazeteci olmak çok yüce bir meslek. İnsanların en doğal, insan haklarından olan iletişim ve haberleşme haklarını yaşayabilmeleri için gazetelerin çıkması, yaşaması, yayın hayatına devam edebilmesi gerekir.

Gerek yaygın gerek yerel düzeyde çıkangazeteler çok büyük maddi güç ve emek gerektiriyor.

Hep amaç aynı, insanları bilgilendirmek.

Dünyada, ülkemizde ve yaşanılan her yerde neler olup bitiyor, bunları anında insanlara ulaştırmak.

Büyük bir dinamizm, koşuşturmaca, hareket.

Geçimini bu meslekten temin etmek, sadece gazeteci olmak, gazeteci olarak büyük bir özgürlük demektir.

Herhangi bir holdinge, ticari işletmeye, kuruma kuruluşa bağlı olmak, yani maddi olarak bu kuruluşlardan destek görmek, eşyanın tabiatı gereği, gazete konseptinde bir kısıtlama demektir. Ama bağımsız olarak yapılabilen (ki bununda madden çok zorlayıcı olduğu malum) gazetecilik; tarafsız, doğru, dürüst, genel gazetecilik kurallarına uygun, ilkeli, araştırmacı, bağımsız düşünebilen bir gazetecilik olacaktır ki ideali de budur. 

Ben Gazete Balıkesir’in bunu başardığına inanıyorum.

Vatandaşlık bilinci gereği insanlar, çevrelerinde yaşanan olaylara, çevreye, doğaya sokak hayvanlarına vs. karşı duyarlı olmak zorundalar.

Artık insanlar sadece yiyip içip, karnını doyurmak için uğraşmıyor, insanlığa nasıl daha fazla faydalı olabilirim, nerede daha fazla hizmet verebilirim diye manevi yönünü de geliştirmeye çalışıyor.

Son zamanlarda “bireysel gelişim” diye bir olgu oluştu.

Bu da bazı insani duyguların ön plana çıkmasına yardımcı oluyor.

Bencillikten uzaklaşıp “önce ben” yerine “önce toplum” diyebilmek, ihtiyacı olanlara yardım edebilmek, empati kurabilmek gibi. Toplumda tek başımıza yaşamadığımıza göre mutlaka birbirimizle etkileşeceğiz. 
İşte bunun içinde yazılı ve görsel basın çok önemli.

Ne olup bitmiş, kim nerede, ne yapmış bunları merak etmek, öğrenmek insanoğlunun doğasında var. Yaşanan bir olayı okuduğumuzda, eğer o olay kötü bir olaysa; çok şükür bu bizim başımıza gelmedi diye bir yorum getiririz, eğer o olay iyi bir olaysa; o kişi adına seviniriz.

Bir nevi kendimizi haberdeki kişinin yerine koyarız. Ve olaylardan ders çıkarırız.

Görürüz, okuruz, ilgileniriz, haberimiz olur ve bir bitki gibi değil, hayatın farkında olarak yaşarız. Bu da çok önemlidir.
Gazete Balıkesir, bir yıldır tutturduğu çizgisiyle, her zaman ilk günkü heyecanıyla, Balıkesir sevdasıyla, gazetecilik sevdasıyla, değişen gelişen Balıkesir’in habercileri olmaya devam edecektir.