Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre Balıkesir genelinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren özellikle Edremit Körfezi çevresinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
Edremit, Burhaniye, Havran, İvrindi, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde yağış miktarının 25 ila 60 kilogram/metrekare arasında olacağı tahmin edilirken, bu durumun sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği bildirildi.
Yetkililer, vatandaşların ani sel, dere taşkınları ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını isterken, sürücülerin de yağış anında trafikte daha kontrollü hareket etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
Kuvvetli yağışların Perşembe akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.




