EVLİ ve ÜÇ ÇOCUK BABASI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, evli ve üç çocuk babası. Başarılı bir iş insanı olan Yücel Yılmaz 1975 yılında Almanya’da doğdu.

İlkokulu Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise Balıkesir Özel Altuğ Yurdakuloğlu Koleji’nde tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimi aldı.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığını yapmasının yanı sıra, Düşünce Peteği topluluğunu kurarak lisans eğitimi sonuna kadar başkanlığını yürüttü.


Bir dönem İstanbul merkezli özel tekstil firmasının ithalat-ihracat sorumlusu olarak da görev yapan Yücel Yılmaz, 9 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı.

KANADA'DA EĞİTİM ALDI

Askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü Lisan Okulu’nda Asteğmen olarak tamamladı. Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren yabancı dil eğitiminde; kurs, yayıncılık ve yurtdışı eğitim alanlarında faaliyet veren YDS Yabancı Dil Okulları'nın kurucusu olan Yücel Yılmaz, ayrıca Kanada’da Dil Okulları Yönetimi Eğitimi ve İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde Öğretmen Gelişim Eğitimi almıştır.

SOSYAL YAŞAMIN İÇİNDE

Balıkesir'deki evlilik ve boşanma rakamları şaşırttı Balıkesir'deki evlilik ve boşanma rakamları şaşırttı

Ticari hayatının bir kısmında çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) yönetim kurulu üyesi, Balıkesir Sanayici İş Adamları Derneği (BASİAD) yönetim kurulu üyesi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti üyesi, Balıkesir Sanayi Odası Meclis üyesi Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı gibi çeşitli görevlerde almıştır.


Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi'nin ilk 4.5 yıllık döneminde imzasını attığı projelerden sekizi ödüle layık bulundu. Yılmaz, bunlar arasındaki Müspet Değerler Mektebi projesinin ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı

Karesi Belediye Başkanlığı döneminde ulusal ve uluslararası düzeyde 10 ödülü kariyerine ekleyen Yücel Yılmaz; Türkiye’de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasına bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketi Balıkesir olmasını sağlamıştır.

BALIKESİR'İN ULUSLARARASI YÜZÜ

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yücel Yılmaz ayrıca UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Eş Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Türkiye belediyelerini temsil etmek üzere Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi’ne seçilen Yücel Yılmaz, ayrıca kurulmasına öncülük ettiği Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin de başkanlığını yapmaktadır.
 

YABANCI DİL OKULU SAHİBİ

YDS Akademinin sahiplerinden olan Yücel Yılmaz, ayrıca Özel Öğretim Kurslar, Hizmetiçi Eğitim Merkezleri, Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri Birliği Derneği (ÖZ-KUR-DER) üyesi olarak eğitim sektöründeki gelişmeleri de takip etmektedir. 

BTO'DAN KARESİ'YE

Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapan Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır.

KARESİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E

Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinden beri Balıkesir Karesi Kurucu Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Kasım 2018 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. 


31 Mart 2019'da yapılan Mahalli İdareler Seçimlerine Cumhur İttifakı adayı olarak giren Yücel Yılmaz, seçimleri 375 bin 253 (yüzde 47.78) oy alarak kazandı. Yılmaz'ın rakibi Millet İttifakı adayı İsmail Ok ise, 365 bin 196'da kaldı.

ÖNCEKİ SEÇİMDE RAKİBYDİ, ŞİMDİ DAVA ARKADAŞI OLDU

yucel-yilmaz-ismail-ok-1

Culhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 il belediye başkan adayını ilan edildiği Haliç Kongre Merkezindeki toplantıda Yücel Yılmaz'ı ilk tebrik eden isimlerden biri de, 5 yıl önceki seçimdeki rakibi ve şimdi AK Parti milletvekili olan İsmail Ok oldu.

Sonuçların belli olmasının ardından Alihikmetpaşa Meydanına çıkarak zaferini ilan eden Yücel Yılmaz, tarihi anı kendisi gibi eğitimci eşi Mehtap hanımla birlikte öz çekim yaparak ölümsüzleştirdi. 

31 MART 2024'TE YENİDEN YÜCEL YILMAZ

yucel-yilmaz-2024-aday

Büyükşehir Belediyesi başkanlığı dönemindeki projeleriyle Balıkesir'in adını dünyanın bir çok noktasında duyurmasıyla şehir halkının takdirini kazanan Yücel Yılmaz, Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Ocak 2024 Pazar günü yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ilan edildi. 

yucel-yilmaz-reis-2024

Başkan Erdoğan'ın tebrik ederek başarılar dilediği Yücel Yılmaz, 31 Mart 2024 seçimlerini farklı kazanacaklarına ilişkin söz verdi. 

yucel-yilmz-haliçx

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balıkesir adayı olarak kolunu kaldırdığı Yücel Yılmaz, sahneye Balıkesir milletvekilleri Belgin Uygur, İsmali Ok, Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç ile birlikte davet edildi. 

yucel-yilmaz-2024

Yılmaz'ı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. 


 

Editör: Haber Merkezi