Jeofizik uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir ile ilgili bir kaç kez uyarılarda bulundu. Kente en son, bugünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, kurucu başkanı olduğu Karesi Belediyesi'nin davetlisi olarak 27 Mart 2015'te gelen deprem uzmanı Ercan, "Sallanacak vakit yok, harekete geç'" etkiliğinde konferans vermişti.  

 KARESİ AVM'deki konferansında Prof. Dr. Ercan, önceki dönemlerdeki şehrin ovası olarak bilinen tarım alanları üzerine kurulan Plevne, Bahçelievler, Gümüşçeşme, Paşaalanı, Çayırhisar, Ayşebacı, Köseler, Bostancı gibi yerleşim birimlerinin sorunlu olduğunu iddia etmişti.  

FIRSATÇILIĞIN SONU TABUTTUR

Depremin daima yanlışı bulup, bu yanlışın bedelini ödeteceğini söyleyen Ercan, Balıkesir'deki altı dükkan, üstü ev olan bazı binaların fotoğraflarını göstererek  şu uyarılarda bulunmuştu:

"Bu fırsatçılıktır. Fırsatçılığın sonu da tabuttur, Balıkesir'in batı ve kuzey kesimi oldukça sağlamdır. Balıkesir bundan sonra yeni yerleşim yerleri açılacaksa asla doğuya gidilmemesi gerekiyor. Şu an Altıeylül İlçesi'nin genişlediği alan, Ayetel Kürsi gerektirir. Üç kulhuvallah bir elham yetmez. Dolayısıyla Altıeylül iyi bir yapılaşmaya gitmiyor. Yarın çok geç olabilir. Oynak yerde, sulak yerde, gevşek yerde yapılaşma yapmayacaksınız. Ovalar sadece tarımsal alan içindir. Eğer tarımı yapıyla kapatırsanız bir gün gelir ve bunun bedelini size ödetir"  

SORUNLU vce SORUNSUZ BÖLGELER

Plevne, Bahçelievler, Gümüşçeşme, Paşaalanı, Çayırhisar, Ayşebacı, Köseler, Bostancı gibi yerleşim birimleri sorunlu. O bölgelerin yapı yasaklı alan olması gerekiyor. TOKİ, Sefaköy, Üçpınar, Kuvay-yi Milliye yapılaşmaya uygun yerler. Balıkesir'deki birçok binanın yıkılması gerekiyor. Karesi ovasında az katlı, dağında çok katlı binalar yapmalıyız. Çocuklarımız için yeni bir şehir yaratmalıyız. Altıeylül ve Karesi'nin kentsel dönüşüm için Büyükşehirle birlikte çalışması gerekiyor."

Deprem uzmanı Ercan'ın Balıkesir'in depremselliği ile ilgili açıklamalarını okumak için tıkla

Depremin yeni adresi Balıkesir'de...

BİZİM ADIMIZA UTANDI!

Balıkesir'de 10 yıl önce 2010'da düzenlenen Kent Sempozyumu için Balıkesir'e gelen Jeofizik Mühendisi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, dönemin yerel televizyon kanalına çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Jeofizik tekniğinin çok ilerlediğine değinen Ercan, "Utanç duyduğum olan Balıkesir'de bu teknolojinin uygulanmamış olması. Balıkesir'in yönetimi artık onlar kimse, Türkiye Cumhuriyetinin aldığı kararları uygulamıyorlar. Yarından sonra Balıkesirliler bunun bedelini canlarıyla ödeyebilir. Bunlara hakları yok" demişti.

İŞTE O KONUŞMASI TIKLA İZLE

Balıkesirliler bunun bedelini canlarıyla ödeyebilir!

Jeofizik Mühendisi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın konuşmaları yeniden gündem oldu.

Editör: Haber Merkezi