BALIKESİR'de vatandaşı çileden çıkaran su tüketim bedellerinde yeni bir fiyat güncellemesi yapılmasını Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) gündemine aldı.  Öğrenci evlerine yüze 50 indirim, konutlarda 3 ton kademe arttırımı ve muhtaçlara 1/3 ücretsiz  su geliyor TÜFE artışları da 6 ay askıya alınacak.

TEPKİ ÇOK BÜYÜKTÜ
En son 1 Haziran 2022 tarihi ile yürürlüğe giren yüzde 60 oranındaki zammın yanı sıra kademeli tarife uygulaması ve TÜFE oranında her ay gerçekleşen artışlar su faturalarındaki rakamları, elektrik tüketim bedellerinni üzerine çıkarmıştı.  Hem konut, hem de işyerlerine gönderilen yüksek rakamlı faturalara 20 ilçeden tepkiler bitmek bilmiyordu. 

'HALKIN AVUKATI' AÇIKLADI
Büyükşehir Belediyesi yönetimi vatandaşlardan gelen tepkilere nihayet kulak verdi. Su fiyatlarında yeni bir güncelleme yapılacağının haberini, "halkın avukatı" olarak bilinen  Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin verdi. 

Şahin, şu bilgileri paylaştı:

 “Öğrenci evlerinde suya yüzde 50 indirim yapacağız.  

Konutlarda 0-12 ton olan 1. kademe su tüketim miktarını 0-15 tona çıkartacağız. 

Her ay TÜFE oranında yapılan artışlar 2023’ün ilk altı ayına kadar yapılmayacak.

Cumhurbaşkanlığı  kararnamesi gereğince konutlarda yüzde 20 indirim olacak. 

Muhtaç belgesi olanlar tükettikleri suyun 1/3’ü ücretsiz olacak."

BASKİ  Genel Kurulu, 11 Kasım Cuma günü saat 18.00'de Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda toplanarak indirim kararlarını alacak.

Editör: Haber Merkezi