EROĞLU'NA BALIKESİR' İLGİSİ
Çay Deresi Rekreasyonu Alanı'nda düzenlenen törene katılan Bakan Veysel Eroğlu, 'Eloğlu yatar, Eroğlu yapar', 'Devlet ormancılığından millet ormancılığına', 'Sayın Bakanımız hizmetlerinize 16 Nisan'da da evet' yazılı pankartlarla karşılandı. Buradaki programa vatandaşların yoğun katılımı oldu.

BALIKESİR'E MÜDELERLE GELDİ
Eroğlu,Balıkesir'e sık sık gelerek müjdeler verdiğini belirterek şöyle dedi: "Şimdiye kadar Balıkesir'e 106 müjde verdik. Bunların toplam bedeli 1 milyar 250 milyon lira. Bugün de 223 milyon liralık 29 müjde getirdik. Heybemiz dolu geldik. Topladığımız zaman 135 müjde yapar. Toplam miktar da 1 milyar 430 milyon lira. Bu, gerçekten çok önemli. Bugün getirdiğimiz 29 müjdenin 21'i DSİ, 7'si Orman Genel Müdürlüğü, biri de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait." 

BALIKESİR'E EN FAZLA YATIRIM YAPAN İKİNCİ BAKANLIK
 Hükümet olarak Balıkesir'e geçen yıl sonuna kadar 23 milyar liralık yatırım yaptık. İlk sırada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, onun arkasındayız biz Balıkesir'de yatırım konusunda ikinci sırasındayız. Balıkesir'e su getirdik, 13 baraj ve 9 gölet inşa ettik. Böylece 537 bin 765 dekar araziyi suladık. Her yıl çiftçinin cebine ilave 364 milyon lira gelir getirdik. Bu arada 29 dereyi ıslah ettik, 97 milyon fidanı toprakla buluşturduk ve 6 bal ormanı, 33 meteorolojik istasyon kurduk. Daha yapılacak çok işimiz var. Marmara Gelişim Projesi kapsamında, Balıkesir'e 2019'a kadar çok değerli yatırımlar yapılacak."



FİDAN DAĞITIMINDA İZDİHAM
Törende çiftçilere ve vatandaşlara zeytin, çam, iğde, kestane vb. fidanlar dağıtılırken, izdiham yaşandı. Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri herkese yetecek kadar fidan olduğunu belirtirken, vatandaşların üçer beşer adet fidan alması dikkat çekti. 
Editör: Haber Merkezi