Savaştepe Karacalar köyünde 16 yıl önce yaşanan kuzenler Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım cinayetiyle ilgili davada verilen müebbet hapis ve beraat kararları hakkında istinaf mahkemesinde flaş karar çıktı.

ÇELİŞKİLİ RAPORLAR!

Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesinin kararını bozan İstinaf, olaydan 11 yıl sonra 2017 yılında gözaltına alınan sanıkların aynı vekil avukat tarafından temsil edilmesinin CMK'ye aykırı olduğunu, dava sürecinde 6 farklı adli tıp kurumundan alınan kararların da çelişkili olduğuna hükmetti. 

GENETİKÇİLER İNCELEYECEK

Mahkeme, Türkiye çapında genetik biliminde uzman olan ve dosyaya görüş bildirmeyen 5 kişilik yeni heyet tarafından dosyanın incelenmesini karara bağladı.

MÜEBBET CEZASI ALMIŞLARDI

İstinafın bu flaş kararı doğrultusunda, kuzenler cinayeti davasında 2’şer kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Seyhan Y. ve Ayhan Y. ile haklarında beraet kararı verilen Y.E. ve A.Ç. yeniden yargılanacaklar. 

OLAYIN GEÇMİŞİ 

Kuzenler davasında dosya 12 yıl sonra yine açıldı
 

Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar köyünde 10 yaşındaki Tuğçe Yıldırım ile Büşra Karabacak, 21 Mart 2006 Salı günü öğle tatilinde geldikleri evlerinden tekrar okula giderken ortadan kayboldu. 
Karacalar köyü Mustafa Kangal İlköğretim Okulu 4-B sınıfında okuyan, aynı sırada oturan, okula gidiş-dönüşte de birbirlerinden ayrılmayan kuzenler, en son köy ile okulu ayıran Balıkesir-Savaştepe karayolunun 100 metre yakınında görüldü. 

 

Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı'nın raporu üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nca Tuğçe ve Büşra'nın fotoğrafları ile kimlik bilgileri, tüm il ve ilçelerdeki jandarma ve emniyet birimlerine iletildi. 
Jandarma ekipleri, Balıkesir'e giriş-çıkış yapan yabancı plakalı tüm araçları tek tek incelemeye aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde özel bir ekip oluşturuldu. Olayla ilgili yüzlerce kişinin ifadesi alındı. Ayrıca köyde yaşayan tüm erkeklerden kan örnekleri alınarak bu dokuyla karşılaştırması yapıldı. Konu meclis gündemine taşındı. 

Kayıp ilanından 44 gün sonra 10 yaşındaki kuzenler Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım'ın cesetleri, kendi köylerine 8 kilometre uzaklıktaki Çamurlu Köyü civarında korkunç halde bulundu. İple boğulan çocuklara ait cesetlerden birinde kolye, diğerinin de ayağında çorap bulunması dikkati çekmişti. 

Ağustos 2017'de flaş bir gelişme yaşanmıştı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersin Kalfaoğlu'nun raporu sonrası, ilkokul öğrencileri 10 yaşındaki Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın katil zanlısı olarak, 11.5 yıl sonra, 1’i kadın 5 kişi gözaltına alınmıştı.


OLAY BİR SAPIK İŞİ OLABİLİR DEMİŞTİ 
Dönemin Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu cinayetle ilgili şu bilgiyi vermişti: 
"Çocuklar öldürüldükten sonra bir menfezin içine gizlenmiş. Cesetlere yabani hayvanlar zarar vermiş. Tuğçe'nin cesedi tanınmaz hale gelirken Büşra kafa ve yüz kısmından tanınabilmiş. Olay bir sapık işi olabilir."

Editör: Haber Merkezi