Gönen'de yaşayan spastik ve bedensel engelli 28 yaşındaki Murat Giray, anket çalışmasında tanıştığı, kendisi gibi spastik engelli 27 yaşındaki Gül Koç ile evlendi. Düğünün yapıldığı bahçeye 'Evleniyoruz' yazılı motosikletleriyle gelen çiftin yaptığı dans ise davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Gönen'de, emekleyerek yürüyebilen ve ailesinin açtığı müzik marketi işleten Murat Giray, üyesi olduğu İstanbul Sakatlar Derneği'nin 2009 yılının Nisan ayında düzenlediği 'Sakatların Beklentileri' konulu ankette Adana, Osmaniye, Mersin ve Antalya bölgelerinde görev aldı.

Anket çalışmasına Osmaniye'den başlayan Murat Giray, burada kendisi ile aynı kaderi paylaşan spastik engelli Gül Koç ile tanıştı. Birbirlerinden hoşlanan çift, aşka dönüşen arkadaşlıklarını internette yazışıp telefon ile konuşarak sürdürüp evlenmek istedi. Gül Koç'un ailesinin evliliğe izin vermemesi sonucu çift, ayrılmak yerine kaçarak evlenmeye karar verdi.

Aşkın engel tanımadığını kanıtlayan olay, Murat Giray'ın önce internetten sürücüsü olan otomobil kiralayarak Osmaniye Terminali'ne getirtmesi ve daha sonra Gül Koç'u kaçırmak için otobüs ile Osmaniye'ye gitmesiyle başladı. Gül'den kendisini Terminal'de beklemesini isteyen Giray, belirlenen saatte kızla buluşup kiralanan otomobil ile Adana Havaalanı'na giderek İzmir'e uçtu. Daha sonra karayoluyla Gönen'e giden çiftten gelin adayı Gül Koç, aynı gün ailesini telefonla arayarak kendisini merak etmemelerini ve Murat Giray'la evlenmek için kaçtığını söyledi. Düğünlerine gelmeyeceklerini söyleyen ailesini ikna eden Gül Koç, önceki akşam Gönen'de bahçede yapılan bir düğün ile evlendi.

DUYGULANDIRAN DÜĞÜN

Gönenlilerin büyük ilgi gösterdiği açık hava düğününe çift, günlük yaşamlarında kullandıkları üç tekerlekli motosikletleriyle geldi. Düğün arabası gibi süslenen ve üzerlerinde 'Evleniyoruz' yazılı motosikletleriyle davetlileri selamlayan Murat Giray gözyaşlarını tutamazken güçlükle yürüyebilen Gül Koç, "Aşkım" dediği ve motosikletinden inemeyen Murat Giray'ın yanına giderek dans etti. Oyun havasıyla oynayan Gül Koç'a davetliler para saçtı. Evlilik pastasını birlikte kesen çift, gecenin ilerleyen saatlerine kadar dostlarıyla eğlendi.

Editör: Haber Merkezi