İçişleri Bakanlığı'nın CHP'li Ayvalık Belediyesi ile iştiraki Güzel Ayvalık Şirketi hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.  

Kamuoyunda şok etkisi yaradan ve medyana geniş yankı uyandıran soruşturma, Bursa'da infaz toruma memurlarını taşıyan servis otobüsüne yönelik 20 Nisan'da yaşanan terör saldırısının faili Cebrail Gündoğdu'ya yardım ve yataklık ettiği belirlenen 3 kişinin belediye şirketinde çalıştıklarının tespit edilmesi üzerine başlatıldı.

3 ÇALIŞANDAN 2'Sİ TUTUKLANDI

Bu arada, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, terörist Cebrail Gündoğdu'ya Ayvalık'ta yardım ve yataklık ettikleri, ikametlerinde barındırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden Tuğba E. ve Rana İ. tutuklanmıştı.

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Belediyeden yapılan açıklamada,  "Hiç kimse ne Ayvalık'ı, ne Ayvalıklıları ne de bu kentte yaşayan insanların Belediyesini terörle bağlantılı gösteremez ve kimse Ayvalık adını terörle birlikte anamaz. Buna izin vermeyeceğiz." denildi. Belediyenin sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılan açıklama şöyle:

.

Editör: Haber Merkezi