Başkan Mesut Ergin, ekonomik sıkıntı yaşayan Ayvalıklıların ödeyemediği su ve elektrik faturalarının hayırsever hemşehrileri tarafından ödendiğini hatırlatarak, “Bu zor günlerde de uygulamaya devam ediyoruz. Dar gelirli olup, elektrik ve su faturalarını ödemeyen vatandaşlarımızla dayanışma içinde olmaya devam ediyoruz” dedi.

Ayvalıklıların imkanları ölçüsünde "askıda fatura" kampanyasına destek verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini ifade eden Başkan Ergin, dayanışmanın kenetlenme sağladığını belirtti. Ergin, ülke olarak zor günlerden geçtiklerini ve ekonomide belirsizliğin devam ettiği sürece sıkıntıların daha da artacağını dile getirdi.

Zor günlerin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşılacağına işaret eden Başkan Ergin, “Bugünleri de birlikte aşacağız. Bu dönemde işini, aşını, gelirini kaybeden, ekonomik zorluklarla mücadele eden kesimlere en başından beri destek oluyoruz. Pandemi döneminde de Belediye mülklerindeki kiracılarımızdan kira ve ecrimisil almadık. Esnaftan işgaliye istemedik. Zor günler kenetlenerek böyle aşıyoruz. Zor koşullarda yaşam mücadelesi veren hemşehrilerimizin yanlarında olduk, olmaya devam ediyoruz. Ekonomik gücü olan Ayvalıklı hayırsever vatandaşlarımız, bizi çıktığımız bu yolda hiç yalnız bırakmadı, desteğini esirgemedi" diye konuştu.

ASKIDA FATURA ÖDEMEK İSTEYEN BAĞIŞÇI NE YAPACAK?

Bağışçımız, Ayvalık Belediyesi’nin www.ayvalik.bel.tr sayfasından veya zorgundedeyaninizdayiz.ayvalik.bel.tr adresinden giriş yapacak. Açılan sayfada “askıda fatura” ödeyin bölümünden listelenen faturalardan istediğini seçecek. “hemen öde” butonunu tıklayacak. Açılan sayfada ödeme yapan, kişisel bilgilerini dolduracak. Kurumlarca kesilmiş elektrik veya su bedellerinin tümü, diğer faturalar da ise 350 Türk Lirası’na kadar ödeme yapmak istediği fatura tutarını girerek, açık rıza metnini onaylayacak. Son olarak faturayı ödemek için tekrar tıklaması yeterli olacak.

Editör: Haber Merkezi