BURHANİYE'de Kuvayi Milliye Anıtı kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tahrip edildi. Üç bölümden oluşan anıtın heykellerinin bir kısmının parçalanarak alındığı, anıtta bulunan Atatürk kaidesinin altındaki tabelaların ve aydınlatma armatürlerinin sökülerek çalındığı görüldü. Burhaniye Belediyesi suç duyurusunda bulunarak  adli süreci başlattı.

3 etapta Kuva-yı Milliye ruhunu yansıtan ve 2008 yılında Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından yapılan anıtta ilk etapta, Karaağaç cephesinden Uludağlı Recep Onbaşı at üzerinde vurulmuş tasvir edilirken, 2. Etapta Burhaniye Kuva-yı Milliyeci Efeleri Borazan Çavuş, Hasan Efe ve Kadir Efe’nin heykelleri yer alıyor. Anıtın son etabında ise Atatürk, 172. Alay Komutanı Ali Çetinkaya, Kuvayı Milliye Merkez Heyeti üyesi Pelitköylü Mehmet Cavit Emir bulunmakta.

BAŞKAN KINADI

Burhaniye Belediyesi tarafından anıtta yapılan inceleme sonrası anıttaki tahribat raporlanarak adli mercilere sunuldu.Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, “Bu topraklar için canı pahasına savaşan Kuva-yı Milliye kahramanlarımızı temsil eden, ilçemizin sembolü bu anıta yapılan menfur saldırıyı kınıyor ve sorumlularının cezalandırılmalarını umuyorum. Biz Belediye olarak suç duyurumuzu gerekli mercilere yaptık ve anıtın tekrar yenileme çalışmalarına başlıyoruz.”ifadeleriyle olayı kınadı.

Editör: Haber Merkezi