AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yasin Sagay, AK Parti Balıkesir İl Başkjanı Ekrem Başaran, MHP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel, AK Parti Bigadiç İlçe Başkanı Neşet Akbıyık, MHP Bigadiç İlçe Başkanı Selçuk Öke, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi, Bigadiç Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Deniz Tetik, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ev sahipliğinde Hisarköy Kaplıcaları'nda incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri ve Başkanlara kaplıcalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Avcu, 1000 yıllık bir tarihi olan kaplıcanın geçmiş tarihi boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yaptığını, Roma ve Bizanslılar döneminde şifa dağıttığına inanıldığını ve kendi dönemi içerisinde pek çok bölgeden şifa bulmak amacıyla buraya ziyaretler yapıldığını kaydetti.

Başkan Avcu, ''Hisarköy Kaplıcamızın suyu oldukça şifalı. Bu şifalı su pek çok hastalığın tedavisinde olumlu etki gösteriyor. Bigadiç’imiz için önemli bir değer" diye konuştu.

TAŞ EVLER BÜYÜLEDİ

Kendi bahçelerinden ve seralarından taptaze yetiştirilen ürünlerin olduğu, sağlık ve ekolojik anlamda en çok tercih edilen kaplıcada yeni yapılan ve peyzaj düzenlemelerinin kısa sürede tamamlanarak hizmet verecek yöresel tarihi mimaride ki taş evlerin önünde hatıra fotoğrafı çekimin ardından incelemeler sona erdi.

* Emrah ÇAKMAK | Bigadiç | Halkın Sesi

Editör: Haber Merkezi